top of page



Vezirköprü Belediye Kültür Merkezi’nde İlçe Hizmetleri Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi



Samsun Vezirköprü ilçesinde, Vezirköprü Belediyesi Kültür Merkezi’nde, Vezirköprü Belediyesi’ne ait projeler ve çalışmalar kapsamında, geniş katılımlı, genel bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı düzenlendi.



Vezirköprü Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda, Vezirköprü Belediyesi’nin 2019-2022 yıllarını kapsayan çalışmaları hakkında genel, geniş kapsamlı sunum yapıldı.


Toplantıya, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Ak Parti Vezirköprü İlçe Başkanı Mehmet Kurt, Milliyetçi Hareket Partisi Vezirköprü İlçe Başkanı Dursun Gülünay, Vezirköprü Ziraat Odası Başkanı Arslan Kaya, Amasya Pancar Ekicileri kooperatifi Başkanı Mustafa Saatçi, Vezirağaç Genel Müdürü Tuncer Üstündağ, sivil toplum örgütlerinin başkan ve temsilcileri, Vezirköprü Belediye Meclis Üyeleri ve mahalle muhtarları katılım sağladı.



Edis, ‘’Belediye Başkanlığı Çok Onurlu Bir Görev’’


Başkan Edis açılış konuşmasında, ‘’ilçe yönetimi olarak, Ak Parti İlçe Başkanlığı, Milliyetçi Hareket Partisi Başkanlığı, Ziraat Odası Başkanlığı ve top yekün tüm kuruluşlarımızla birlikte yaptığımız çalışmaları değerlendireceğiz. Vezirköprü için neler yaptığımızı ve çalışmalarda ne kadar yol aldığımızı, bundan sonra ne yapacağımızı değerlendirmek için bir araya geldik. Belediye Başkanlığı çok onurlu bir görev, üçüncü dönemimizi tamamlamak üzereyiz, alnımız açık bir şekilde görevimizi ifa etmeye çalıştık. Vezirköprü’deki şartlar gerçekten zordu, biz severek ve bilerek bu işin içerisine girdik. Burada sizlerin de fikirlerine ihtiyacımız var’’ ifadelerine yer verdi.



Kurt, Vezirköprü’de Artık Yapılan İşlerin Konuşulması Gerekiyor


Başkan Edis’in konuşmasından sonra söz alan Ak Parti Vezirköprü İlçe Başkanı Mehmet Kurt, ’’öncelikle ilçemize katkı sağlayan herkesten Allah razı olsun. Bizler hem Ak Parti hükümeti olarak hem Cumhur İttifakı olarak tüm kuruluşlarımızın ve muhtarlarımızın her zaman yanındayız. Belediye Başkanımız da birazdan ilçemizdeki çalışmalardan bahsedecek. Biz belediyemizin de daima yanındayız, destekçisiyiz. Davamız hizmet bunun ötesinde başka bir düşüncemiz yok. İlçe olarak yaptıklarımız da var, yapamadıklarımız da var. Hep yapılamayanlar konuşuluyor, bu konuda üzülüyoruz. Yapılan işlerin de konuşulması gerekiyor’’ dedi.



Vezirköprü Belediyesi Hizmet Yolunda


Açılış konuşmalarının ardından Vezirköprü İbrahim Sadık Edis, ilçede devam eden proje ve çalışmaların sunumu yaptı. Vezirköprü Belediyesi Hizmetler sunumu ile 2019-2022 yılları arasında biten ve devam eden hizmetleri anlatan başkan Edis, daha sonra Vezirköprü’de yapılacak olan üç büyük projenin, gelinen son durumunu içeren bir sunum yaptı. Vezirköprü Belediyesi hizmetleri arasında yer alan, Vezirsuyu Tabiat Parkı içerisinde yer alan 21 adet Kır Evli ve 1 adet idari bina, Ziyaretçi Bilgilendirme ve Tanıtım Merkezi, güneş Enerjisi Santrali, Atık Geri Getirme ve Sıfır Atık Projeleri, Yol ve Asfaltlama Çalışmaları, Tarihi Adatepe Çamaşırlığı Restorasyonu, Vezir Otel Restorasyonu, Atatürk İş Merkezi Düğün Salonu Restorasyonu, Nalbantlı Toki Mahallesinde tescilli yapıların restorasyonu, kırsal mahallelerde yapımı devam eden Kültür Evleri, Köprübaşı Sosyal Tesisleri, Nalbantlı TOKİ Konutları, okulların yenilenmesi, Bebek Kütüphanesi, Bilim Merkezi, Huzurevi Projesi, Soğuk Hava Deposu, Sebze Meyve Toptancı Depoları, tarım komisyonu ile yapılan çalışmalar, Çok Katlı Yer altı Otoparkı Projesi ve Meydan Düzenlemesi, Öğretmen Evi Projesi, Belediye Hizmet Binası, Hurdacılar, Keresteciler Sitesi, Traktörcüler ve Oto Galericileri Sitesi ve Trafik Eğitim Pisti gibi projelerin ve çalışmaların genel durumunu anlattı.



Vezirköprü’nün Kaderini Değiştirecek Projeler

Vezirköprü’de yapılması planlanan Karma OSB, TDİ Besi Organize Sanayi ve Küçük Sanayi ile ilgili olarak, bu projelerin Vezirköprü’nün kaderini değiştirecek projeler olduğunu dile getiren Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, ‘’inşallah hedefimize ulaşırız, Vezirköprü bu üç projeyi kazanır, kazanmakta zorunda’’ ifadelerine yer verdi.



Vezirköprü Karma Organize Sanayi Bölgesi Projesi


Yapılan açıklamalarda, Vezirköprü Karma OSB ile ilgili olarak, 1.621.972 m2’lik alan ve özel mülkiyete konu 566.265,88 m2 alan ile birlikte, toplam 2.188.307,00 m2 alanın tamamı için ihtisas OSB alanı oluşturulması projesine başlanıldığı, Karma OSB Projesi kapsamında şimdiye kadar, Toplamda 67 yatırımcı firma ön başvurusu alındığı, Talep edilen toplam alan yaklaşık, 2.212.000 metre kare ve kapalı alan 820.000 metrekare olduğu, Vezirköprü Karma OSB Projesi kapsamında ön talepte bulunan yatırımcıların taahhüt ettiği yatırım miktarı, 1.257.375.000,000 TL ve 101.350.000,00 Dolar (Bu gün İtibari ile TL karşılığı, 1.639.822.730,00 TL) olmak üzere Toplam 2.897.197.730,00 TL’lik yatırım bedeli taahhüt edildiği bilgisine yer verildi.


TDİ BESİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ PROJESİ


Vezirköprü ilçesi Kızılcaören, Doyran, Çamlıca ve Tepeören mahalleleri sınırları içerisinde yer alan, toplam 1.389.684,38 m2’lik (138,97 hektar) alanda yapılacak olan Vezirköprü TDİ (Besi) Organize Sanayi Bölgesi alanı oluşturma projesinin başlaması ile birlikte inşaat çalışmalarının 3 yılda tamamlanması planlanıldığı belirtildi.


KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ


Avdan mahallesi mülki hudutlarında bulunan 144 ada 22 parsel, 145 ada 24 parsel ve 140 ada 7 parsel nolu hazineye ait taşınmazların Sanayi-Ticaret Kamu Hizmet-Rekreasyon ve her türlü sosyal donatı alanları oluşturmak amacıyla alan üzerinde 248 hektar jeolojik etüdü tamamlanarak imar çalışmaları devam etmektedir. Proje ile ilgili yapılan açıklamada;

Küçük Sanayi sitesi için yapılan ön talep araştırmasında, toplam 286 Vezirköprülü esnafımız başvuruda bulunmuş olup, talep edilen kapalı alan, yaklaşık 61.000 metrekare’dir.


TOKİ yönetimi ile yapılan görüşmeler sonucunda, toplanan talepler değerlendirilmiş, vatandaşlarımızın ve esnafımızın refahı içinde Küçük Sanayi Sitesi ihtiyaçlarını giderebilmeleri için, taslak proje oluşturulmuştur. Yapılan taslak projede: Toplam 18 Blok bu bloklarda da 377 bağımsız iş yeri mevcuttur. Bu işyerlerinin, toplam kapalı alan kapasitesi 85.000 metrekaredir.


Ayrıca projede, alanın tüm sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak donatı alanları da mevcuttur.





Komentar


  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
bottom of page