top of page

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan, koronavirüs salgınına yönelik gerçekleşen aşılama çalışmaları sürüyor. Ülke genelinde, başta sağlık çalışanları olmak üzere başlatılan aşılama çalışmalarında, Vezirköprü Devlet Hastanesi Başhekimliği başta olmak üzere hastanede şimdiye kadar toplamda 601 kişi aşılandı.


Koronavirüs aşısı ilk olarak Vezirköprü Devlet Hastanesi Başhekimi Uz.Dr.Osman KARAKUŞ'un aşılanması ile başladı. Başhekim Uz.Dr.Osman KARAKUŞ'un ilk aşıyı olması ile birlikte başanılan aşılama çalışmalarında Doktor, hemşire ve sağlık çalışanları olmak üzere, 486 hastane personeli aşılanırken 75-90 yaş arası 115 kişi aşılandı.


Bakanlık koronavirüs aşısı olan kişi sayısının takip edilebileceği bir platform geliştirdi. Böylelikle koronavirüs canlı aşı haritasında, hangi ilden kaç kişinin korona aşısı olduğu bilgisi anbean görüntülenebiliyor. covid19asi.saglik.gov.tr resmi sitesinde İlk olarak risk grubu ve sağlık çalışanlarına uygulanan aşılama çalışmalarında son durum takip edilebiliyor.


COVID-19'u geçirenlerde koruyuculuk bir müddet daha devam ettiğini bildiren yetkililer, hastalığı geçirmiş kişilerle ilgili aşılanıp aşılanmayacakları konusunda ''Bu koruyuculuk düzeyi kişiyi bir süre daha COVID-19'a karşı koruyacağından hastalığı geçirmiş kişiler aşı uygulanacak öncelikli gruplarda değildir'' şeklinde açıklama yapıldı. 18 yaş ve üzerindeki kişilere dört hafta ara ile birer doz olmak üzere toplam iki doz olarak uygulanacaktır. T.C. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından belirlenmiş öncelikli risk grubunda 18 yaş altındaki kişiler yer almadığından şu an için çocuklara COVID-19 aşısı uygulanmayacaktır denildi.



Comentários


  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
bottom of page