top of page

Samsun'un Vezirköprü ilçesi Altınkaya köyünde geçtiğimiz kurban bayramında yoksul ve yetim çocuklar için yardım kampanyası yaparak bayramı köyde yetim çocuklarla geçirerek hediyeler dağıtan İHH ekibinden yeni bir yardım eli kampanyası daha. Yaptıkları aciklama ve duyuruyu sizlerle paylasiyoruz.


Kurban bayramında köy halkı ile bayramlaşmak , çocuklara bayramlık giydirmek ve hediye vermek için Vezirköprü’nün Altınkaya köyüne gelen Samsun İHH ekibi ziyaret için gittikleri evde evin yıkık dökük kullanılmayacak durumdaki hali ve bu evde yaşayan biri engelli üç çocuğu ile yaşam mücadelesi veren annenin çaresizliği ziyarette gelenlerin içini burkmuştu. O gün ev ziyaretine gelen İHH ekibi Tuzlu ailesine yeni ev yapma kararı almıştı..

Kısa süre sonra Tuzlu ailesine ulaşarak Müjdeli haberi veren İHH ekipleri 2020 Yetim Dayanışma Günleri Kapsamında Ev yapımı için gerekli izinleri aldıklarını ev yapabilmek için projelerini tamamladıklarını söylediler Evin inşaatına kısa sürede başlayacaklarını Tuzlu ailesine haber verdiler.


İHH tarafından yapılan açıklamada

"2020 Yetim Dayanışma Günleri Kapsamında Samsun’da iki yetim aileye ev yapma kararı aldık. Bunlardan biri Vezirköprü Yetim evi diğeri Alaçam Yetim evi. Alaçamdaki evin inşaatına başladık. İnşallah kısa sürede tamamlayacağız. Vezirköprü Yetim Evi için projelerini bitirdik en kısa zamanda ilk kazmayı vurmayı planlıyoruz inşallah en kısa sürede 1-2 ay içerisinde inşaatı bitirmeyi planlıyoruz. Havalar daha fazla soğumadan kış ayını Ailemiz inşallah yeni evlerinde geçirsinler istiyoruz mevcut evlerinde daha fazla yaşamalarına gönlümüz elvermiyor .

Bu evleri hayırsever insanların destekleriyle yaptıklarını söyleyen yetkili aslında yetim evleri Hayırsever insanların eseri, biz yine bu evimizi de hayırsever insanlarımızın sayesinde tamamlayıp Tuzlu Ailesine evin anahtarını teslim edeceğiz.

Yetim evlerin bitirilmesi ailelerimizin biran önce sıcak yuvalarına kavuşmaları için hayırsever insanlardan yardım beklediklerini dile getirdiler" dedi.


Vezirköprü Yetimevi yardım etmek isteyenler için hesap bilgileri:

Hesap Adı:SAMSUN İNSANİ YARDIM HAREKETİ DERNEĞİ

Banka Adı:Türkiye Finans Katılım Bankası

Hesap Numarası(TL):1810074-1

İBAN( TL ):TR77 0020 6000 4601 8100 7400 01

Açıklama Kısmına (Vezirköprü Yetim Evi ) yazabilirsiniz....

Bilgi İçin:

Sbt Tlf : 0 362 420 10 00

GSM : 0 549 420 10 00





Comentários


  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
bottom of page