top of page

Merhaba sevgili okurlar. Bu hafta röportaj köşemize genç bir kardeşimiz olan postaneden emekli Ali Kutlu’nun oğlu Ahmet Caner Kutlu’yu konuk ettik. İlçemizde müzikle, sanatla, tiyatro ve sahne sanatları ile ilgilenen gençlerimizin kendilerini daha iyi ifade edebilecekleri faaliyetlerin artırılması konusunda son yıllarda epey yol alan ilçemizde, daha üst platformlarda kendi dalında başarılı olabilecek gençlerimize destek olma konusunda hepimize görev düştüğünü belirtmek isterim. Müzikle ilgilenen genç kardeşimiz A. Caner Kutlu bu hafta yayınladığı video klibi milyonlarca insanın takip ettiği kurumsal bir müzik şirketi olan Netd youtube kanalında milyonların beğenisine sunuldu. Genç kardeşimizle bir müzik emekçisi olarak röportaj gerçekleştirmek istedim.


Seni tanıyalım Caner biraz kendinden bahseder misin?

Ben Ahmet Caner kutlu Samsun Vezirköprü’de doğdum. Şu anda Vezirköprü’de ikamet ediyorum. Yaşım 28.

Müzik haricinde Ne işle Meşgulsün?

Müzik haricinde avukat İhsan Cömert beyin yanında katiplik yapıyorum. Şarkımın diğer söz yazarı da kendisi aynı zamanda. Hem iş ortamında birlikteyiz hem sanat anlamında beraberiz.

Klibin Yapım Aşaması şarkının Ortaya Çıkması Nasıl oldu? Nasıl Aşamalardan Geçti?

Öncelikle yine avukat beyle sohbet ediyorduk büroda bir gün Anıl Cömert’te geldi klibin yönetmeni. Anıl’da projelerini anlattı avukat bey bizi dinledikten sonra bize her türlü desteği verebileceğini söyledi. Siz projeye odaklanın dedi. O akşam eve gittim düşündüm normalde benim tarzım farklı ama senin de kullandığın bir programla bu şarkıyı yaptım. Hoşuma gitti melodiyi oluşturdum. İlk olarak anneme dinlettim hangi yaş kesimine hitap edeceğini bilmiyordum anlaşılabilir olup olmadığını da teyit etmek için anneme dinlettim. Beğendi. O zaman tamam dedim. Yaklaşık beş altı gün melodiyi oluşturmakla uğraştım. Kararsızlıkla yaptığım daha önceki projemi bu sefer değiştirmeden kesin kararla devam ettim ve ortaya çıktı.

Devamı gelecek mi? Bu tarz şarkılar Yapmayı düşünüyor musun?

Projeler var aklımda ama öncelikle bu şarkıya odaklanmam lazım. Önümüzdeki beş altı ay gibi bir zaman sonra tekrar yapmayı düşünüyorum. Kulağımı dinlendirmem lazım.

Şarkına Alışabildin mİ?

Yavaş yavaş alışıyorum. O melodi insanların hoşuna gitti. Yorum olarak sözler konusunda pek bir yorum almadım.

Klip Aşamasında Neler Yaşadınız Nasıl Geçti Süreç?

Klip aşaması pandemi süreci girdiği için biraz acele ettik. Görüntüleri Çeltek’te Vezirsuyun’da Yağınözü yolundaki Ayçiçek tarlalarında aldık. Daha sonra onları çektikten sonra pandemi süreci girdi. Tabi bu arada saçım uzadı sakalım uzadı çektiğimiz görüntüler ne olacak? Dedik ki baştan yapalım. Yine aynı yerlere gittik. Tozlu yollara gittik toz yuttuk. Çalköydeki kayalara gittik bir baktık artık yok. Bizde üst taraflarda aldık boş bulduğumuz arazide çektik bazı bölümleri planadığımız şekilde gitmedi bazen.

Sanat senin için neyi ifade ediyor?

Klişe bir cümle olacak ama sanat benim için her şey. Müzik olmadan uyumam müzik olmadan kendimi boşlukta hissederim benim için böyle bir şey. Müzik benim hayatımın her alanında var.

Ne Tür Müzikler Dinliyorsun?

Deep House tarzı var. Yabancı müziklerin alt yapıları da benim ilgimi çekiyor onları da dinliyorum müziğime bir şeyler katması açısından. Bir de 90’ların klasik Türkçe Pop şarkılarını seviyorum.

Vezirköprü’yü Değerlendirecek Olursan Neler Söylersin?

Vezirköprü ile ilgili üniversite zamanı düşüncelerim biraz olumsuzdu. Daha sonra Amasya’ya yerleştim Trabzon’dan sonra daha sonra Vezirköprü’ye geldim bir yükseliş oldu değişim oldu Vezirköprü’de yol konuları vs. Benim değerlendirmem konumuz müzik olduğu için bu yönden değerlendireceğim. Olumsuzluk olarak müzik konusunda hala olumsuzluklar var ilçemizde. Beni üzen şey şu oldu Vezirköprü’nün çok yetenekleri var bunlar maalesef heba oluyor. Bunu kendim için söylemiyorum. Onlara konserler yaptırmak yerine sürekli dışa bağımlılık var. Konser anlamında biraz zayıfız.


Vezirköprü’de Bir Sanat platformu Oluşturulmalı Sence Nasıl Değerlendirirsin Bunu?

Vezirkörpü’de böyle platform oluşturulmalı tabi. Fakat müzisyen arkadaşlarımızın arasında bir mesafe var bir uzaklık var. Buna gerek yok ayrım gayrım olmadan profesyonel bir ortamda birleşilmeli diye düşünüyorum.

Buradan Son Olarak Söylemek İstedeğin Var Mı?

Tabi. Mesajım klipten dolayı bir mesajım daha doğrusu teşekkürüm olacak. Klibe olan destekten ötürü çok teşekkür ediyorum Vezirköprü halkına. O kadar yorum o kadar beğeni benimle aynı anda yayınlanan kliplere gelmemiş. Akmıyor ama damlıyor yavaş yavaş izlenmede artış olacaktır. Buradan en küçüğünden en büyüğüne tüm destek olan herkese sevgiler saygılar sunuyorum.

Mustafa Bektaş Altay

Röportajın Videosu


Comentários


  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
bottom of page