top of page

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen Geleceğe Nefes 11 Milyon Fidan kampanyası etkinliklerince ilçede fidan dikim etkinliği gerçekleşti. Etkinlik Vezirsuyu Tabiat Parkı bölgesinde Vezirkörpü Cumhuriyet Başsavcısı Hamza ocak ve adliye personeli, Vezirköprü Orman İşletmesi yönetim ve personeli ile birlikte gönüllüler katılım gösterdiler.

Tüm yurtta eş zamanlı olarak saat 11:11’de başlatılan kampanya etkinliğinde 7200 adet fidan Vezirsuyu Tabiat Parkı mevkiinde toprakla buluştu. Drone ile de havadan görüntülenen alanda 2200 adet selvi, 2000 adet defne, 1850 adet akçaağaç, 650 adet erguvan ve 500 adet oya fidanı dikildi.

Vezirköprü Orman İşletme Müdürü Meryem Burçin Irmak, ‘’ekonomik ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip ormanlarımızı kurmak sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek yeni nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak amacı ile 11 kasım günü saat 11:11’de tüm ülkemizde düzenlenmek üzere milli ağaçlandırma ilan edilmiştir. Ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek için, geleceğe nefes diyerek şuan Türkiye genelinde 81 ilde 7’den 77’ye toplumdan her vatandaşımızın katılımıyla fidanlar toprakla buluşturulacak. Vezirköprü ilçemizde de bu etkinlik kapsamında toplamda 7200 adet fidan toprakla buluşmuş olacak. Fidanlarımızın hepsinin tutmasını diliyorum’’ dedi.







Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
bottom of page