top of page


Canlı yayın programımıza bu hafta yeni ve farklı konularda konukları ağırlıyoruz. Vezirköprü Belediye Spor başkanı Onur Karakuş canlı yayında Mustafa Bektaş Altay’ın sorularını yanıtladı. Kulüp başkanlığına adım atma sebebinin Bünyamin Başar başkandan sonra basında çıkan kulübün sahipsiz kaldı haberlerine üzülerek arkadaşlar ile karar alarak bu işe talip olduğunu dile getirdi. Seçime bir gün kala seçime katıldık ve başka başkan adayının olmadığını gördük ve böylece başkan oldum. Küçük bir ilçede spor kulübü başkanlığının zorluklarına değinen başkan Karakuş ‘’tabi küçük bir ilçe geliri olmayan bir kulübüz borçsuz devir aldık sporcusu antrenörü olmadan devir aldık. En büyük hedefimiz ilçedeki gençlerle yola devam edip onları yetiştirip onları bir yerlerde görmektir. Biz bu mantıkla bu anlayışla hareket ettik. Destekleyen oluyor taş koyan oluyor sponsor bulman gerekiyor yeri geliyor cebinden harcaman gerekiyor en önemlisi zaman harcaman gerekiyor ailenize bile zaman ayıramıyorsunuz zorlukları bunlar bu işin. Biz gençler sahipsiz kalmasın sağda solda kötü alışkanlıklar edinmesin uyuşturucuya alkole alışmasınlar onları sahipsiz bırakmayalım diyerek yola çıktık. Çok şükür kulübümüz şu anda iyi durumda. Pandemi sürecinde 1 maç seyircisiz oynadık 8. Hafta maçı oynanmadı ligi 1 ay önce tescil edildi. 20 maçlık bir ligin kaderi 7 maçla verilemez diye itirazlarımız oldu. İlçemizin bir diğer takımı gençlik spor 1. Sırada olduğu için süper amatöre çıkmaya hak kazandı. Biz bu haksız kararın karşısında durmamız gerekiyordu kendi kulübümüz adına bunun içinde başvurularda bulunduk. Tabi ki her iki takımda bizim takımımız bir biriz birliğiz onları da tebrik ediyorum buradan’’ dedi

VEZİRKÖPRÜ BELEDİYESPOR SAMSUNSPORLA PROTOKOL İMZALADI

Vezirköprü Belediye Sporun faaliyetleri konusunda diğer takımlarla olan diyaloğu ve çalışmalarına ilişkin Mustafa Bektaş Altay’ın sorduğu soruya ‘’Biz yönetimi devir aldıktan sonra gerçekten bir şeyler yapalım diye geldik. Biz Samsunspor ile bir anlaşma yaptık protokol imzaladık bunu yapmamızda en büyük pay sahibi futbol şube sorumlumuz Volkan Aktosun oldu. İsmail Uyanık başkan döneminde bir temasımız oldu bizim projemizi mantıklı buldular sıcak baktılar. Samsunspor Vezirköprü Belediye Spor kulübü bünyesi adı altında altyapı okulu oluşuturulacaktı. İsmail Uyanık ve protokolü ilçemizi ziyarete geleceklerdi. Tabi bu süreçte Samsunsporun kendi içerisindeki süreçten dolayı bu iş olamadı. Şimdiki Samsunspor yönetimi de bu işle ilgileniyor Vezirköprü futbolcu madeni olarak değerlendirilebilir’’ şeklinde cevap verdi.

VEZİRKÖPRÜ’DE HER İKİ FUTBOL TAKIMI BİRLEŞMELİ

Vezirköprü’deki iki futbol takımının birleşmesinden yana olduğunu ifade eden başkan Karakuş gerekli görüşmeleri ilçe gençlik merkezi müdürü ile de görüştüklerini dile getirdi. Samsupor gibi büyük bir takıma alt takımlardan futbolcu verebilmemiz için onların eğitimindeki eksiklikleri olan beden kültür-fizik vücut kondisyon gibi çalışmaları yapmaları ve gidecekleri takımların kriterlerini karşılamaları gerektiğini. Bunun için eksik olan gönüllü beden eğitimi hocasını talep ettiklerini ama şuana kadar beden hocası bulamadıklarını söyledi. Karakuş ‘’Bizim eksiklerimiz onlarda var iki takımın bu yönde birleşmesi iyi bir sonuç olacaktır’’. Dedi.

TARAFLARIMIZA DESTEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM

Başkan Karakuş taraftar konusunda sorulan soruya taraftarların Vezirköprü Belediye Spor’u her maçında desteklediklerini bazen 6 araba ile maça gittiklerini dile getirdi. ‘’Deplasmanda değil de ev sahibi gibi göründük’’

BAŞKANLIĞI BIRAKMA KARARINI İLK DEFA BURADAN AÇIKLIYORUM

Başkanlığım dönemince göreve geldiğimizden beri kafamızı futbola yüzde 20 verebildik odaklanamadık. Önümüze dolaylı yoldan hep taş konuldu. Seçimden bir hafta sonra üye listesinin yüzde 30’u toplandığı zaman olağan üstü kongre yapılabiliyor. Bir dilekçe il eski antrenör Murat Arslan geldi bize dilekçe verdi. Bu kongrenin usulsüz olduğunu dile getirdi. Bizde dilekçeyi okuduk kimler imza atmış diye aradıklarımız bize farklı söylemlerle ifadeler verdiler bizde buna istinaden seçimin usulsüz olup olmadığının kararını kendilerinin veremeyeceğini söyledik. Bu süreçte mahkeme süreci oldu iki kere takipsiz kararı oldu sonra tekrar dava edildi. Böylece kendimizi futbola bu işe tam olarak veremedik.

İlk defa sizin aracılığınızla kamuoyuna buradan şunu duyuruyorum başkanlığı bıracağımı duyuruyorum. Çeşitli nedenlerden dolayı bu kararı almak zorundaydım. Ailevi nedenler var aile büyüklerimizi kaybettik onunda etkisi var ailemin bu süreçte yanında olmalıyım. Akabinde yine önümüze çıkan engeller var bu durumlardan dolayı başkanlığı bırakacağımı açıklıyor ve arkadaşlarımın da bu karara saygı duyacaklarını düşünüyorum.

Bize zaman ayırdığınız için teşekkür ediyorum.

Haber Mustafa Bektaş Altay




Commentaires


  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
bottom of page