top of page

Vezirköprü Ak Parti’de 7.Olağan Kongre Gerçekleşti İlçe Başkanı Değişmedi


Samsun’un Vezirköprü ilçesinde gerçekleşen Adalet ve Kalkınma Partisi 7. Olağan kongresinde başkanlık seçiminde ilçe başkanı olarak görev yapan Mehmet Kurt tekrar başkan seçilerek yola devam dedi.



Vezirköprü Ak Parti 7. Olağan kongresi Taşhan Otel’inde yoğun katılımla gerçekleşti. Katılımın yoğun olması covid tedbirlerini de ön plana çıkardı. Samsun Valisi Zülkif Dağlı’nın önceki gün Samsun’un Vezirköprü ve Havza ilçelerini covid-19 salgınına karşı uyarmış ulusal basında ve televizyonlarda haber olarak yer almıştı. Covid-19 tedbirleri alınarak yoğun katılımla gerçekleşen kongrede Samsun siyasetinin ve Ak Parti teşkilatının neredeyse tamamı katılım gösterdi.


Vezirköprü Ak Parti 7. Olağan konreye Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Samsun Milletvekili ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Ak Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Vezirköprü Belediye Başkanı İ. Sadık Edis, Ak Parti İlçe Başkanları da kongrede yer aldı.

Tekrar Vezirköprü İlçe başkanı olarak görevine seçilen Mehmet kurt konuşmasında ‘’bize görev tebliğ edildiği 25 Şubat 2018’de bismillah dedik göreve başladık 3 mart 2018’de kongremizi yaptık ve mazbatamızı aldıktan sonra çalışmalarımıza başladık. Girmiş olduğumuz seçimlerde Cumhur ittifakı olarak yol aldık. 31 mart yerel seçimlerinde çalışmalara başladık bütün mücadelemizi verdik. Samsun birincisi Vezirköprü olarak Türkiye üçüncüsü olarak seçimlerden galip çıktık’’ dedi. Başkanlığı dönemince ilçedeki hizmetlere de değinen başkan Mehmet Kurt katılımcılara teşekkür etti.



Ak Parti teşkilatından sorumlu genel başkan yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir de kongrede yer aldı. Kandemir ‘’Mesele Türkiye olduğunda dün hasım olanlar bir anda hısım oluyorlar’’ dedi. Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğine işaret eden Kandemir, "Türkiye, geldiği noktada gerçekten de tüm dünyada dikkatlerin üzerinde olduğu, özenle dikkatle takip edilen, umudu taşıyan bir ülkedir. Her şeyin paramparça olduğu, duyguların, heyecanların, ülkelerin adalet anlayışının paramparça olduğu, bütün etik değerlerin birbirinin içine geçtiği, hiç kimsenin insanı umursamadığı bir dönemde, siyasette merkezine insanı koyan, bunun mücadelesini veren, halktan taraf olan, 'hakkı tutar kaldırırız bedeli ne olursa olsun' anlayışı ile siyaset yapan bir siyasi hareket AK Parti siyasi hareketi." ifadesini kullandı.

"Bizler mevkilerin geçiciliğine inanan bir siyasi parti hareketiyiz." diyen Kandemir, şöyle devam etti:

"Bizler vefaya, inanca, bizler adalete inanan bir siyasi hareketin mensuplarıyız. Biz, Genel Başkanımızın ifadesiyle 'Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz.' diye yola çıktık. Şuna inanıyoruz, eğer yürüdüğünüz yollar konforlu ise kaybolursunuz demektir. Düne kadar Türkiye'ye tarif ediyorlardı, yürüyeceği yolları. 'Şuradan gideceksiniz' diyorlardı. Şimdi biz Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde kendi yolumuzu kendimiz açıyoruz. Kolay bir şey değil bu kuşkusuz. Zora talibiz. Zora talip olmayanlar toplumsal dönüşümleri gerçekleştiremezler. Hayalleri, delice cesaretleri olmayanlar toplumsal değişimlerin öncüsü olamazlar. Onun için onlar 'çılgın proje' diyorlar, biz 'başarırız evelallah' diyoruz."

Kandemir, 2023 seçimlerine de işaret ederek "Mesele Türkiye olduğunda dün hasım olanlar bir anda hısım haline geliyorlar. 2023 kolay bir seçim olmayacak. Biz kalbi bu ülke ile atan bir siyasi hareketiz. Gönül rahatlığı ile söylüyorum, doğal gazın ilk aşamasını bulduk, önümüzde çok güzel günler var. İkinci müjde gelir, üçüncü müjde gelir, başka müjdeler gelir evelallah hep beraber bekleyelim." diye konuştu.

AK Parti Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ise AK Parti'nin büyük bir mücadele içinde olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti.

"Bugün çok önemli bir rakam söyleyeceğim sizlere. Vermiş olduğumuz mücadelenin nerelere uzandığının ve bugün de ne anlam ifade ettiğinin anlaşılması bakımından çok önemli. Bugün 'Libya'da, Suriye'de, Doğu Akdeniz'de ne işimiz var' diyenlere ithaf olunur. Bizim üç kıtada 34 farklı ülkede 78 şehitliğimiz var değerli yol arkadaşlarım. O şehitliklerin neden orada olduğunu orada kimlerin hangi mücadeleleri verdiğini şöyle bir zihnimizden geçirelim, düşünelim ve bir anlam yüklemeye çalışalım. İşte biz onun için buradayız. İşte bugün de aynı nedenle büyük bir mücadelenin içerisindeyiz. Onun farklı farklı alanlarında kimimiz milletvekiliyiz, kimimiz mahalle temsilcisiyiz. Kimimiz kadın kollarındayız, kimimizin hiçbir görevi yok ama Cumhurbaşkanımıza sevdalıyız, AK Parti'ye sevdalıyız.



AK Parti Vezirköprü 7. Olağan Kongresi öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefon ile kongreye katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vezirköprü kongremizin Samsun'umuza hayırlı olmasını temenni ederiz. Bu farklı süreç içerisinde illerimizde teşkilatımız güçlü bir şekilde yarınlara yürüyecektir. Bu konuda tüm teşkilatımıza, kadın kollarımıza, ilçe teşkilatımıza ve Samsun'umuza güveniyoruz. İnşallah bu kongreler tazelenme süreci olacaktır. Büyük kongreye çok daha yükselerek gideceğiz. AK Parti yeni sürece kongrelerle birlikte farklı girecektir. Birlik beraberlik içerisinde Vezirköprü'de yapacağınız kongre ve sonrasında süreç için bölgede çok farlı bir süreç yaşanacak. Ben Samsunumuzda Vezirköprü'yü kadın kollarımızı, gençlik kollarımızı tebrik ediyorum. Sizlerden yeni yeni müjdeler bekliyorum” dedi.



Samsun Büyükşehir Belediye başkanı Mustafa Demir’de Vezirköprü’de gerçekleşen Akparti 7. Olağan kongrede yerini aldı. Başkan Demir “Yolu ve içme suyu sıkıntısı olan mahallemiz kalmayacak. Bu sorunları tarihe gömüyoruz. Her kim ki bu yola gerçekten bir katkı sağlar, yaradan da onun ömrünü ve geleceğini bereketlendirir. Her kim ki bu yola, harekete bilerek ya da bilmeyerek gizli veya aşikâr, negatif enerji verirse büyük bir vebale girer”dedi.




Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
bottom of page