top of page




Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdülkadir Fişekçi gazetemize konuk oldu .Organize Sanayi Bölgesi ve tarıma dayalı Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdülkadir Fişekçi yaşam gazetesi imtiyaz sahibi gazeteci Suat Pala'nın ve Gazeteci Kenan Keskin'in sorularını yanıtladı. Organize Sanayi Bölgesi ile ile ilgili projede 6 yıldır emeğinin bulunduğunu söyleyen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdülkadir Fişekçi ölene kadar bu projenin peşinde olacağını söyledi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Fişekçi konuşmasına yurtiçinde ve Yurtdışında yaşayan tüm hemşerileri selamlayarak başladı. Başkan Fişekçi Ayrıca içinde bulunmuş olduğumuz covid-19 tedbirleri kapsamında vatandaşlarımıza covid-19 ile ilgili tedbirler konusunda uyarıda bulundu.

Başkan Fişekçi Sanayi gelişimi ile ilgili şunları söyledi; sanayinin kurulması için dünya bir yarışa girdi, bu yarışın içinde ülkelerle birlikte Türkiye'de bir yarışa girdi. Daha sonra iller bu yarışın içerisindeyken ilçeler de kendi aralarında bir yarışa girdi, bunun en güzel örneği Merzifon ve Suluova’’ olduğunu söyledi. Sanayi alanında hamle yapan ilçeler arasında Kavak, Bafra, Havza, Çarşamba’da şeker fabrikası olduğunu söyleyen Başkan Fişekçi Vezirköprü'de hiçbir şeyin olmadığını dile getirdi.

Başkan Fişekçi Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığına geldiğinde bu işi diğer başkanlar gibi yapmayacağını bu duruşla yola çıktığını ve bütün Ticaret ve Sanayi Odası başkanlarının içinde tek sanayici başkanın kendisi olduğunu 41 yıldır sanayici olduğunu söyledi. Başkan Fişekçi kendisi ile ilgili olarak dışarıdan kendisine talep gelmesine rağmen Vezirköprü'de kalarak önceliğinin bu ilçeye hizmet vermek olduğunu söyledi. asla terk etmedik.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdülkadir Fişekçi 6 yıldır Emek verdikleri Organize Sanayi Bölgesi'nin projesinin oluşumu ile ilgili şunları söyledi. ‘’ 6 yıldır bu projeye emek veriyoruz Biz bu bölgeyi eski kaymakamımız Mahmut Kaşıkçı Ve arkadaşları ile tespit ettik. Tespit ettikten sonra harekete geçtik. Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz bizi davet etti. Aldı projemizi harekete geçti ve bu projeyi Cumhurbaşkanlığından ve bakanlar kurulundan geçirdik. Cumhurbaşkanımızın da imzası var. Bu bölge bakanlar kurulunun kararı ile mera vasfından çıkarıldı. Daha sonraki görev olarak bizim bölgemizdeki milletvekillerine Belediye başkanlarımıza ve kaymakamlarımıza iş düşüyordu.Ben sanayideyim sanayiye aşığım Bu yaşıma kadar gelmişim Sanayi lerimizi kuralım Sanayi lerimizi büyütelim Vezirköprü göç vermesin Istihdamı sağlayalım Ve burada zenginlik elde edelim diyorum Vezirköprü'de iki tane yatırımcı var başka yatırımcı yok. Bize bunun için yer lazımdı yerimizi bulalım ki yatırımcıyı Vezirköprü'ye getirelim. Merzifon'a buradan göç gitmiş, Havza'ya göç verelim, Kavak’a göç verelim, Vezirköprü’yü boşaltalım ihtiyarlar şehri yapalım. Üretim olmasın hiçbir şey olmasın Biz de gidelim o zaman.Vezirköprü için kim çivi çakarsa Allah razı olsun.Benim besiciler ile işim olmaz alışverişim olmaz hiç bir alıp veremediğim yok.6 yıldır bu projeye emek veriyorum emeğin karşılığı buysa Eyvallah bize’’ dedi.

Başkan Fişekci Kenan Keskin'in kurulması planlanan tarıma dayalı Organize Sanayi Bölgesi ile Karma Organize Sanayi Bölgesi'nin aynı yer mi sorusuna şöyle cevap verdi.

‘’O araziye ‘’Akbaba’’ gibi konmak istiyorlar. Ben istememezlikden değil 6 yıldır Sanayi kurulması için uğraşıyorum orada. Sanayi kurulduğu zaman şehrin dağılımı da değişecek, şehrin yapılanması o tarafa doğru kayacak dolayısı ile merkezdeki kalabalıkta rahatlamış olacak. Küçük sanayi sitemiz sıkışık bir vaziyette Her gün kavga dövüş yapıyorlar. Arabalar girip çıkarken birbirlerine çarpıyor kargaşa çıkıyor. Orada bir kaos var. Bu kaosu gidermek için oraya taşınalım. Biz bu yeri öyle bir tespit ettik ki öyle güzel bir yerde ki hem havadar hem güzel hem arazisi geniş. Herkese yetiyor. Küçük sanayiye de yetiyor orta ölçekli sanayiye de yetiyor. Büyük sanayiye de yetiyor. Çünkü büyüme alanı fazla ve elverişli. 124 dönüm alan var orada’’ dedi.

Gazeteci Suat Pala'nın Vezirköprü'de Organize Sanayi projesini istemeyenler mi var. Bir de kenevir meselesi var, kenevir üretimi yapılacaksa bunun fabrikası nereye kurulacak yoksa kenevir işi de mi hayal oldu sizce? sorusuna Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdülkadir Fişekçi şöyle yanıt verdi.

Mevcut Sanayi bölgemiz 100-110 dükkan kent şimdi 300'ün üzerinde dükkan olmuş. Sanayi Bölgesi olarak yeni bir yere ihtiyacımız var bunu Havza Suluova Merzifon Kavak Bafra Çarşamba nasıl yapmışsa Terme'de sanayisini kurarsa Samsun'da 3 büyük sanayisini kuruyor Biz niye kuramıyoruz, bizim neyimiz eksik. Vezirköprü en büyük kaza ve en çok oyu veren ilçe denize yakın havaalanına yakın Ankara'ya yakın biz de 130 kilometre avantajını kullanacağız İşte bizim bu avantajları kendimize çevirmemiz lazım.Yatırımcıları vezirköprü'ye getirmemiz lazım Ama öncelikle Sanayi bölgemiz oluşturmamız lazım yollarımız bozuk yollarımızı yapmamız lazım Yatırımcıyı buraya getirip burada kolaylıklar sağlamalıyız Ithalat yapmamız lazım ihracat yapmamız lazım iş yapmamız lazım Ve buradan göçü önleme mies lazım’’ dedi.

Kenan Keskin'in Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili sorduğu sizin bu projeniz ile ilgili merak eden takip eden kaç tane üyeniz var Gelişmeler karşısında böyle bir organizasyon böyle bir proje sizi nasıl etkileyecek Yani Ticaret ve Sanayi Odası olarak sizi nasıl etkileyecek Sorusuna şöyle cevap verdi.

‘’Biz bu projenin sonuna kadar varız. Biz emek verdiğimiz yere devam edeceğiz. Emek verdiğimiz projeye devam edeceğiz. Gerekirse Cumhurbaşkanına kadar bu iş gidecek. Çünkü Cumhurbaşkanının imzası var bu projede.Tarım Bakanlığı bana izin vermiyormuş. ben de sorarım; Havza'ya nasıl izin verdin? Havza'da aynı mera Vezirköprü'de aynı mera Merzifon'a Suluova'ya nasıl izin verdin? Bir de Merzifon'da yol kenarında tarım alanlarına nasıl izin verdin? O zaman Vezirköprü'ye de izin vereceksin! Çünkü Vezirköprü bu bölgenin en büyük kazası ve en çok oyu veren ilçesi. Gerekirse Ankara'da meclisin önünde yatacağız yığılılacağız oraya hakkımızı alacağız. Ben tarımsal organize olmasın demiyorum. Onlar başlasın ben işin sonunu getireyim yardımcı da olayım. Ben de arkasında olayım. Biz empati kuralım diyoruz. Besi organize Avdan tarafına gitsin. Biz buraya gelelim, belirlediğimiz bölge olan yere gelelim. Niye derseniz, biz yola yakın olalım, besi her yerde olur. Hayvanları alacaklar 6 ay 1 sene besleyecekler. Bizim organize sanayiye daha çok ihtiyacımız var, yol bakımından ve her bakımdan. Buraya her gün geliş gidiş olacak. Hareket olacak orada. Diyelim besi Organize Sanayi yeni bitirdin, hayvanları koydun ahıra onlar yata yata büyüyecek yavaş ilerleyen bir sistem olacak. Bunu yapmasınlar. Vezirköprü çok şey kaybeder. Hem Organize Sanayi kurulsun, hem tarımsal Sanayi kurulsun. Bizim 190 tane üyemiz var. Bir de işin gerçekleştiğini düşünün. Bu proje sayesinde 300 - 400 daha gelecek var. Bu işin bir de şöyle yanı var. Birlikten kuvvet doğar Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri bir araya toplayacak, biri büyüdüğü zaman diğeri de bundan nasiplenecek, ikisi de büyüyecek, bizim sanayiden kastımız ve bu noktadaki isteğimiz bu. Vezirköprü'deki mahalle sanayisi rekabeti bir bakıma kurumsal rekabete dönüşecek ama rakiplerin ikisi birden aynı anda büyüyecek. 50 kişi çalıştırıyorsanız 70 kişiye çıkacak daha çok istihdam olacak’’ dedi.

Vezirköprü’de gündeme duyarlı kalmaya çalışan gazetemiz imtiyaz sahibi Suat Pala, gazeteci Kenan Keskin ve Mustafa Bektaş Altay konularla ilgili çalışmalarını ve araştırmalarını sürdürecek. Teknolojinin nimetlerinden de faydalanarak canlı yayın tekniğini Vezirköprü’nün kısıtlı internet altyapısı ile yapmaya çalışan gazetemiz bu konu ile ilgili de yayınları izlemekte sıkıntı yaşayan vatandaşlarımıza sabırlı olun çağrısında bulundular.

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
bottom of page