top of page

Ay ve Güneş tutulmalarının insan psikolojisi üzerinde ciddi etkileri bulunmaktadır. Kişinin yıl içinde yaşayabileceği bazı olayları anlamlandırması açısından tutulmalar önem arz ediyor.



Tutulmaların etkisi burçlara göre farklılık göstermektedir. Tutulma her burç için farklı bir anlam ifade edebilir, bu noktada tutulmanın ne kadar sürdüğü de son derece önemlidir. Kişi tutulmanın en güçlü etkisini tutulmadan sonraki 1 ay içerisinde görür. Yılsonuna kadar tutulmaların etkisi hissedilmeye devam edilecek. Kanlı Ay ismi, Ay tutulması esnasında meydana gelen küçük bir ışık kırılmasından dolayı Ay’ın çevresinde kırmızı bir hare belirmesinden ortaya çıkmıştır. Bir ay içerisinde iki kez Dolunay meydana gelmesine Mavi Ay ismi verilmektedir.



Yaratıcılık, sevgi, gösteriş, cömertlik, ego, kendine güven, risk alan, kumar, sosyal, içten ve samimi gibi karşılıklara denk gelen aslan burcunda tutulma sırasında neler olacak? Enerji daha üst seviyede olacak ve kişi tutulma sürecinde risk almaya her zamankinden daha yatkın olacak. Ego bu süreçte ön plana çıkacak, kendine güven artacak.

Tutulma zamanında aşırı gururlu davranışlar görülebilir, bu noktada gururun aşkın önüne geçmesine izin verilmemelidir. Sağlık açısından bakılacak olursa, kalp ve damar rahatsızlığı olanların dikkatli olması gerekiyor.





Bu süreçte kişisel yaratıcılık üst seviyede olacağı için iş konusunda önemli kazanımlar elde edilebilir. Kişisel gelişime önem verilerek sosyalleşme sağlanabilir. Tutulma esnasında kişinin dikkatli olması tavsiye ediliyor, zira aşırı ego, aşırı hırs, kibir gibi tavırlar kişinin çevresi ile olan iletişiminin bozulmasına neden olabilir.


Sevgi


ve ilgiye olan ihtiyaçtan dolayı dikkatleri üzerine çekecek hareketler görülebilir. Çevredeki insanlarla çeşitli organizasyonlarda bir araya gelmek iletişim seviyesini artıracaktır. İlişkiler tutulma döneminde ben-sen çatışması problemi ile karşı karşıya kalabilir, her iki tarafında bu noktada dikkatli olması gerekiyor. Gurur ve egoist tavırlardan uzak, hoşgörülü yaklaşımlar sergilenmesi gerekmektedir.


Ekip çalışmaları bu dönemde kişinin kendini göstermesine olanak sağlayabilir. Yeni projeler üretilmesi kolaylaşabilir.

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
bottom of page