top of page



Samsun’un Vezirköprü ilçesinde, VEGED Vezirköprü Gençlik ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen uçurtma şenliği, renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlik, Vezirköprü Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün suni çim sahasında gerçekleşti. Aralarında öğrenci, öğretmen, velilerin bulunduğu etkinlikte 50 adet uçurtma dağıtıldı. Yaklaşık 55 adet uçurtma gökyüzüne yükseldi.


VEGED dernek Başkanı Rahmi Günindi konuyla ilgili olarak, ‘’derneğimizce sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında farklı etkinlikler yapmayı planlıyoruz, Bunlardan ilki de iki demeyelim yani farklı alanda yaptığımız bir bahar şenliğini ilk olarak yapıyoruz. Bir prova niteliğinde oldu. Belki bir dahaki seneye, daha geniş çaplı yapacağız. Yurtiçi ve gerekse yurt dışı kapsamda, yerel halk için yaptığımız faaliyetlere devam ediyoruz’’ ifadelerine yer verdi.


VEGED Dernek Başkan Yardımcısı Fatma Özalıcı Sefacı bu tarz faaliyetlerin ilçede süreceği ve farklı etkinliklerin de devam edeceğini belirterek, ‘’Bahar şenlikleri kapsamında düzenlediğimiz, uçurtma şenliğimize, müthiş bir katılım oldu. Öncelikle bu güzel atmosferi sağladıkları için ben katılımcılarımıza çok teşekkür ediyorum, çünkü onlar olmasaydı böyle güzel bir manzara ortaya çıkmazdı. Önümüzdeki yıllarda inşallah bunu gelenekselleştirerek devamını ve daha kapsamlı bir şekilde yapmayı planlıyoruz. Destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Başta başkanım olmak üzere bundan sonra da yine bu tarz faaliyetlerde, etkinliklerde bizi daha çok göreceksiniz. Vezirköprü'de zaten çok çeşitli faaliyetlerde bulunuyoruz, bizi takipte kalın diyoruz’’ dedi.


Uçurtma şenliğine katılımda bulunan minikler ise, bu etkinliklerin daha geniş kapsamlı olması yönünde büyüklerinden destek olmalarını istedi. Keyifli dakikaların yaşandığı etkinlikte ilk defa uçurtma ile tanışan minikler, uçurtmanın bilgisayar oyunundan daha eğlenceli olduğunu dile getirdiler.


Haber: Mustafa Bektaş Altay

Fotoğraf: Mehmet Akif Koç

Samsun - Vezirköprü







Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
bottom of page