top of page


Türkiye Gençlik Vakfı Samsun Temsilciliği bünyesinde, Samsun'da ilçe ilçe dolaşarak, öğrenciler ile buluşan TÜGVA Seyyah İcathane Tırı Samsun'un Vezirköprü ilçesinde.


TÜGVA Seyyah İcathane Tırı, Kodlama, Robot Tasarım, Endüstriyel Tasarım alanlarında Vezirköprü'de etkinlik gerçekleştirdi. Türkiye Gençlik Vakfı Samsun Temsilciliği bünyesinde ilçemizde TÜGVA Seyyah İcathane Tırının ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik Kodlama, Robot Tasarım, Endüstriyel Tasarım alanlarında gerçekleştirdiği etkinliğe Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis ve ilçe okullarının öğrencileri katıldı.


TÜGVA Seyyah İcathane Tırı'na öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Etkinlik, veliler ve henüz daha okul ile tanışmamış minik ziyaretçilere de eğlenceli dakikalar yaşattı. Tırın içindeki robotik kodlama teknolojisi ile yapılan çalışmalar, öğrenciler tarafından dikkatle incelendi.


Başkan Edis'e Öğrencilerden Yoğun İlgi


Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, etkinlik kapsamında öğrenciler ile bir araya geldi. TÜGVA Seyyah İcathane Tırındaki çalışmaları inceleyen Başkan Edis, proje çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği ve çok sayıda ziyaretçinin geldiği TÜGVA Seyyah İcathane Tırı önünde veliler, öğretmenler ve öğrenciler hatıra fotoğrafı çekilerek bu anı ölümsüzleştirdiler. Öğrencilerin başkan Edis'e yoğun ilgileri dikkatlerden kaçmadı, Başkan Edis, öğrencilerin selfi (özçekim) isteğini yanıtsız bırakmadı.

TÜGVA'nın "İcathane Projesi"

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından gençlerin bilim ve teknoloji alanında eğitim alarak kendilerini geliştirmeleri amacıyla düzenlenen "İcathane Projesi"nin başvuruları 25 Ekim'de sona erecek.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin birçok noktasında "icathaneler" kuran TÜGVA, ortaokul ve lise öğrencilerine bilimi sevdirmek ve onları teknolojiyi kullanan konumdan, teknolojiyi geliştiren konuma taşımayı hedefliyor.

Proje kapsamında, 130 ortaokul ve lise öğrencisine 36 hafta boyunca ücretsiz olarak, "Kodlama", "Robotik", "Endüstriyel Tasarım", "Havacılık ve Uzay Kulübü", "Mobil Uygulama Geliştirme", "Bilgisayar Programı Yazma", "3 Boyutlu Tasarım ve Üretim", "Elektronik Devre Tasarlama ve Robotik Sistem Tasarlama" alanlarında eğitim verilecek. Eğitimini başarıyla tamamlayan öğrenciler, bir sonraki yıl ulusal ve uluslararası robot yarışmalarına katılım hakkının yanında sertifika almaya da hak kazanacak.

TÜGVA, 2020 yılının sonunda, "Seyyah İcathane Tır Projesi" hizmetiyle 30 büyükşehirdeki tüm gençlere ulaşmayı hedefliyor. Projedeki kodlama, endüstriyel tasarım, robotik, cezeri makineleri, Da Vinci makineleri ve fizik, kimya ve biyoloji atölyeleri sayesinde gençlerin merak duygularının arttırılması amaçlanıyor.


Projenin İstanbul'un ardından Anadolu'da da faaliyete girmesi için 8 ilde daha çalışma başlatan vakıf, 11 ilde de bin 500'den fazla öğrenciyle 36 hafta boyunca atölye çalışmaları yapacak.

"İcathane Projesi"nde yer almak isteyen gençler, 25 Ekim'e kadar "http://tugva.org/icathane/" adresinden başvuruda bulunabilecek.





Haber: Mustafa Bektaş Altay.

댓글


  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
bottom of page