top of page

Vezirköprü ilçesinde Orhan Şeref Ayça'nın yazdığı romandan düzenlediği iki oyun Belediye Kültür Merkezi'nde sahnelendi. Üçüncü Kişi ve Deli Mi Ne? isimli iki oyunu sahneleyen ekibe ilgi yoğundu.


Vezirköprü KYK öğrencilerinin istek ve talebi doğrultusunda, oyunu ikinci kez sahneleyen Orhan Şeref Ayça, gençlerin tiyatro ile buluşması, hayal dünyalarının gelişmesi ve gerçekle hayal arasındaki bağları kuvvetlendirip, olayları sanatsal bazda irdeleyip, analiz edip, sonuçlarını ifade edebilmeleri konusunda önemli olduğunu düşündüğünü ifade etti.



Oyunun içeriğinde Orhan Şeref Ayça, bir delinin akıl hastanesinde yıllardır aynaya bakmadan, neden delirdiğini düşününerek günlerini geçiren, aslında deliden ziyade gerçeklerden kaçarak huzuru akıl hastanesinde bulan bir adamı canlandırıyor. Oyunda kahkahaların yükseldiği kadar, seyirciyi hüzne boğan sahneler de hayli fazla. İçinde dram ve komediyi bir arada barındıran oyun, genç kitle tarafından beğeni ile izlendi.


Oyun sonrası seyirciyi sahneye davet eden ekip, seyirci ile birlikte sahnede doyasıya eğlendi.


Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis'e desteklerinden dolayı teşekkürlerini ileten Orhan Şeref Ayça ve öğrenciler, bu tür tiyatro etkinliklerinin ilçede daha fazla olmasını ve bu konuda tiyatro eğitimi ile ilgili proje beklentilerinin olduğunu da dile getirdiler.




Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
bottom of page