top of page


Geçtiğimiz günlerde Türkiye genelinde yaşanan orman yangınları için bir çok sivil toplum kuruluşları, arama kurtarma timleri ve itfaiye ekipleri seferber olmuştu. Samsunlu itfaiye eri yaptığı çalışmalarından dolayı plakete layık görüldü.


Türkiye'nin dört bir yanında özellikle de Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan yangınlarda büyük ölçüde zarar meydana gelmişti. Antalya'da 10 gün boyunca ter döken ekiplerin arasında Samsun Vezirköprülü itfaiye eri Alper Çoruh da vardı. Yaşadıklarını gazetecilere anlatan Çoruh, "Yorgunluktan nasıl bitap düştük, sesimiz kısıldı, ayakkabılarımız yandı yangında. Yani baya kasvetli yolları aştık ama yangını söndürdük. Bu da büyük bir başarıdır bizim için. Bölge halkı da yangınlarla mücadeleye büyük destek verdi. Her konuda bize yardımcı oldular. Biz elimizden gelen her şeyi yaptık, bir Samsunlu olarak, Karadenizli olarak emeğimizin kat kat üstünü sarf ettiğimize inanıyorum'' ifadelerini kullanmıştı.


İtfaiye haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinlerde, üstün gayret ve başarısından dolayı, Samsunlu itfaiye eri Alper Çoruh plaket ile ödüllendirildi. Çoruh, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ''Evet 2021 itfaiye haftası etkinliklerinde yılın itfaiyecisi olarak kurumumun beni seçmesi gurur verici teşekkür ediyorum'' dedi.



コメント


  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
bottom of page