top of page

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın başkanlığında, ilçe kaymakamları ve ilgili kurum müdürlerinin katılımıyla, eğitim-öğretim çalışmaları ve okullarda ortaya çıkan vakaların son durumunun değerlendirildiği toplantı düzenlendi. Düzenlenen toplantı sonrası Samsun Valiliği sosyal medya hesabından toplantının deteyları ile ilgili paylaşım yapıldı.


İlimiz genelindeki koronavirüs vakaları ve aşılama çalışmalarının son durumu ile 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı’nın başlamasının ardından geçen bir aylık süreçte yürütülen eğitim-öğretim çalışmaları ve okullarımızda ortaya çıkan vakaların son durumunun 17 ilçemiz için ayrı ayrı görüşüldüğü Değerlendirme Toplantısı, Valimiz Sayın Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın başkanlığında, ilçe kaymakamları ve ilgili kurum müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.


Havanın soğumasıyla mevsimsel hastalıkların da görülmeye başlandığı bu dönemde, koronavirüse karşı toplumsal bağışıklığın bir an önce kazanılması ve salgının sosyal hayatımız üzerindeki etkilerinin ortadan kalkması için aşılama çalışmalarının vatandaşlarımızın da desteğiyle hızlandırılması gerektiğini ifade eden Sayın Valimiz, aşılama sayılarının artması kadar bu artışın en kısa süre içerisinde gerçekleşmesinin de önemli olduğunu ve geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yüz yüze eğitimden bir kez daha mahrum kalmaması için bunun başarılması gerektiğini kaydetti.


Okullarımızda şu an sadece kısmi sınıf karantinaları uygulandığını ve durumun kontrol edilebilir olduğunu belirten Sayın Valimiz, Samsun’da tam bağışıklık için gerekli olan ikinci doz aşılamada bugün itibarıyla %72,9 oranına ulaşıldığını ancak bunun yeterli olmadığını ifade ederek, bu konuda öğrenci velilerimiz başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerine önemli sorumluluklar düştüğünü bir kez daha hatırlattı.


İlçe kaymakamlarına, okul servislerinden kantin ve sınıflara kadar öğrencilerimizin kullandığı tüm alanlarda alınan tedbirlerin titizlikle uygulanması ve bu konudaki denetimlerin artırılması talimatı veren Sayın Valimiz, aşılama sayılarının artmasıyla orantılı olarak ortaya çıkan rehavet ortamının son dönemde vaka sayılarının yeniden artmasına neden olduğunu ifade ederek, vatandaşlarımıza, toplum bağışıklığı tam olarak kazanılmadan aşılı olsalar dahi maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet etmeleri çağrısında bulundu.




תגובות


  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
bottom of page