top of page

Milas'ta definecilerin evinde piyasa değeri yaklaşık 200 milyon liralık olan 'Painite taşı' ele geçirildi. Olayla ilgili iki kişi gözaltına alındı.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan istihbari sonucu sonucu, Milas ilçesi Köşk Mahallesi'nde ikamet eden MG ve TG isimli şahısların evi gramı 9 bin dolar olan ve elmastan daha değerli olduğu belirtilen bin 185 gramlık Painite taşı ele geçirildi.

Tarihi eser bulundurduklarına yönelik alınan bilgi üzerine sikke üzerine operasyon sikkesi üzerine düzenlenen evde 5 adet Helenistik ve Roma dönemine ait yüzük, 26 adet Helenistik ve Roma dönemine ait nesneye, 1 adet Roma dönemine ait vazoya, 6 adet ok ucuna, 4 adet antik döneme ait nesneye, 1 adet hassas terazi, 1 adet mercek, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet antika dolma tüfek, 4 adet dedektör, 8 adet dedektör kulaklığı da bulundu. Olayla ilgili 2 kişi de gözaltına alındı.


PAİNİTE TAŞI NEDİR?

Painite çok nadir bulunan bir borat mineralidir. Zirkonyum, bor, kalsiyum ve alüminyum, ayrıca az muhalif krom ve vanadyum içeren borat mineral kristalidir. İlk olarak 1950'li yıllarda İngiliz mineralog Arthur CD Pain tarafından Myanmar'da bir yakut yapısındada keşfedilmiştir.

Miktar olarak elmas taşınan daha nadirdir. 1-2 gramlık küçük kristaller halinde bulunur. 2002 Boyutlarına kadar çok az örneği olan bu değerli kristalin, ardından aynı bölgeden bulunan diğer örnekler ile sayılarına sahip.



Comentários


  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
bottom of page