top of page

İlçemizde Düğünlerde Tırmanan Şiddet



İçinde bulunduğumuz bayram haftası hasebiyle ilçemizde genelde bu haftalarda tercih edilen düğün tarihleri mesleğini icra eden ilçe müzisyenlerimizin yoğun mesai yapmasına olanak sağlıyor. Geçimlerini de yine bu düğünlerden sağlayan emekçi müzisyenler "bir yılın hasadı" misali bu günlerde kazandıklarını geçim kaynagı olarak kullanıyorlar.


Geçtiğimiz günlerde bayram öncesi yasanan bir olayda düğün sonrası ilçemizin tanınan müzisyenleri Cem Kor ve Mehmet Şimsek bir grup arkadaşın saldırısına ugradılar. Gerek gittikleri köylerde gerek sehir merkezi ve düğün salonlarında mesleklerini icra edip ekmek paralarını kazanmaya çalışan Cem Kor ve Mehmet Şimşek yine o gün islerini yapıyorlardı. Düğün bitiminde asırı alkolün de etkisiyle bir arkadaş grubunun sözlü atısmasının fiili saldırıya dönüşmesiyle kavga çıktı. Kimin kime neden saldırdığı da pek anlaşılamayan olayda Mehmet Şimsek'in kardeşi de darp edilerek yaralandı.


Cem Kor Samsun Devlet Hastahanesinde tedavi görürken Mehmet Şimşek Vezirköprü devlet hastahanesinde tedavi olarak arefe günü taburcu edildiler. Olayla ilgili durumun adli mercilere intikal ettiği bildirildi. Cem Kor yaptığı açıklamada "bu olay yüzünden sözünü verdiğimiz ve bizi insanların en önemli günü olan düğünlerine gitmek ve işimizi yapamaz hale getirdi. Biz ekmeğimizi sesimizle ellerimizle kazanıyoruz. Yaşadığımız ağır arbede yüzünden yüzümüzden ellerimizden darbe aldık iş yapamaz hale geldik. Bizim işimiz hastalık vs. Sebeplerden ertelenebilen bir iş degil. İnsanlar bizi o hayatlarında bir kere yaşadıkları o mutlu günlerinde yanlarında olalım diye bizleri tutuyorlar. Belki bir işçi böyle bir durumda isinden izin alır gitmez yada erteler ama bizim böyle bir şansımız yok hem biz maduruz hem de bizi tutan düğün yapacak olan insanlar mağdur" dedi.


Düğünlerde şiddeti önleyecek güvenlik unsurlarınında önemi ortaya çıkmış oldu. Sosyal güvencesi olmadan çalışan müzisyenler ve bu sektördeki diğer emekçiler bu olaydan sonra Vezirköprü'de bunu konuşmaya başladı. Bu konunun gündem de epey yer alacağı ön görülüyor.

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
bottom of page