top of page



Yatırımcıların son zamanda ziyaret ettiği Kavak ilçesini 10 milyonluk yatırım bekliyor. İki farklı yatırımcı Kavak ziyaretinde yatırımı müjdeledi Kavak’ın istihdam sorunlarına çare olabilecek 10 milyonluk yatırımın sinyalini verdi.

Samsun'un Kavak ilçesi son yıllarda yatırımcının ilgi odağı haline geldi. Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, 'İlçemde tek bir işsiz kalmayıncaya kadar sanayicilerin peşinden koşacağım' dedi. Başkan Sarıcaoğlu sanayi yatırımlarının artması için yapmış oldukları çalışmaların karşılığı alabildikleri için memnuniyetlerini dile getirdi.

2014 yılında göreve gelerek ilçedeki ishtihdamın artması konusunda çalışmalar başlatan ve özellikle sanayi alanında atılım olabilecek kriterleri arayan Başkan Sarıcaoğlu, bugün ilçe Organize Sanayi Bölgesinde tekstilden, makine sanayine çeşitli sektörde onlarca tesiste yüzlerce bölge gencinin iş imkânına kavuştuğunu belirterek, "Bizim için bundan daha büyük mutluluk düşünemiyorum. Yıllarca bunun için mücadele ettik' diye konuştu.


Sarıcaoğlu, 'Son olarak KARPAN AŞ ve İYS Teknik şirketleri ilçemizde yatırım kararı aldı. Bu iki firmamız da Türkiye'mizin önde gelen kuruluşlarından ve her ikisi de yaklaşık 5'er milyon liralık yatırım yaparak yüzlerce gencimize daha iş ve aş imkânı sağlayacaklar. Kavak, hızla Samsun'un bir sanayi şehri olma yolunda ilerliyor" şeklinde konuştu.


İlçenin sanayileşme konusunda daha pek çok strateji geliştirerek planlama ve arge çalışmaları ile daha geniş bir Kavak Sanayisi için çalışmalarına devam edeceklerini belirten Başkan İbrahim Sarıcaoğlu, "Karadeniz'in Anadolu'ya açılan kapısı üzerinde bulunan Kavak, havaalanı ve Samsun Limanına 25-30 dakikalık mesafede. En önemlisi de çalışkan ve eğitimli bir gençliğe sahip. Yıllarca gittiğimiz her yerde ilçemizin bu avantajlarını anlatarak sanayicilerimiz ilgisini çekmeyi başardık. Gelen girişimcilerimize de elimizden geldiğince destek oluyoruz. Bu çabalarımızda karşılıksız kalmıyor ve artık yatırım olarak bizlere geri dönüyor. Burada artan her yatırım da bizlerin ve gençlerimiz geleceğe daha güvenle bakmalarını sağlıyor' ifadelerini kullandı



Commentaires


  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
bottom of page