top of page

Covid-19'da ikinci dalga tartışmaları devam ederken, kış devresine dair alıncak önlemler de planlanıyor. Bu önlemler arasında hafta sonu sokağa çıkma yasağı ve ‘hareketliliği gruplara ayırma’ gibi maddeler bulunuyor.K’oronavirüste ikinci dalga tartışmaları devam ederken, kış dönemine ilişkin alınacak önlemler de planlanıyor. Bu önlemler arasında hafta sonu sokağa çıkma yasağı ve ‘hareketliliği gruplara ayırma’ gibi maddeler bulunuyor.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre uygulanması plan edilen K’oronavirüs tedbirleri şöyle: Bundan sonra blok yasaklar uygulanmayacak. Bölgesel yasaklar ve kararlar devam edecek. Nerede problem varsa orası izole edilecek. İşyerleri ve dükkanlar kapatılmayacak.

İllerdeki hale göre haftasonu sokağa çıkma yasakları ilan edilebilecek.

Hareketliliği yavaşlatacak kararlar alıncak. Bu hususta 65 yaş üstü ve üniversite öğrencilerine yönelik kararlar etkili olacak. 65 yaş üstü gruplar İçin belli alanlara girememe yasağı devam edebilecek. Onların bineceği otobüs, gideceği parkın ayrı olması gibi yaklaşımlar sergilenebilecek. Dışarıdaki hareketliliği gruplara ayırma planlaması yapılacak.


EN ÖNEMLİ KARAR OKULLAR

Ara kesmeler uygulanarak virüsün birinden diğerine atlamasının önlemi alıncak.En mühim karar, okullar konusu ile ilgili olacak. Toplantılarda ilköğretimin açık olması, Kronik rahatsızlığı olan çocukların evde eğitim görmesi, üst sınıflarda yalnızca 8 ve 12. sınıfların okula gitmesine sıcak bakılıyor.


Üniversitelerin açılması ise planlar arasında değil. 8 milyon gencin bütün Türkiye çapında harekette olmasının, yurtların, okul kantinlerinin, okulların çevresindeki kafeteryaların hareketlenmesi manasına geleceği, bunun da denetim edilemeyeceği konuşuluyor.



Comentarios


  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
bottom of page