top of page

İlçemizde bu hafta'nın gündemi, ilçemize yönelik yapılacak olan, duyumlarını aldığımız projeler, okurlarımızla ve çevremizdeki vatandaşlar ile yaptığımız istişarelerde konu olarak sohbetimizin ilk sıralarındaydı bu konular yine. Geçtiğimiz haftalarda gazetemizin manşetlerine yansıyan sanayi projelerini bir kaç hafta boyunca değerlendirmiş, haberlendirmiş ve sizlere sunmuştuk.

İlçemize yapılması planlanan ve ilçemizin iş istihdamına büyük ölçüde fayda sağlayacak, göçü önleyecek, şehrimize yeni bir vizyon katacak, şekillendirecek olan sanayi projeleri, şüphesiz ihtiyaçta ön sıraları almakta. Gerek köşe yazılarımıza taşıyarak değerlendirdiğimiz, gerekse haber içeriklerimizde, sosyal medya ve gazetemizin manşetlerine taşıdığımız konunun ilgili makamlara ulaşmasına ve değerlendirmeye alınması için bizler, bize düşen gazetecilik görevimizi yerine getirdik. Etki dediğimiz kavramın bir parçası olabilmek yaptığımız işin önemini bana tekrar anımsatmış ve önem arz eden konuların, perde arkasından çıkarılıp kamuoyuna sunulması ve bu etkiye karşılık, tepki almak da bizim için önemli bir husustur.


Etki Tepki kavramları dedik. Yapmış olduğumuz haberler ve programların hızlı bir şekilde ulaşması gereken ilgili makamlara gitmesi ve harekete geçilerek medyaya yansıyan haberler umut verici olarak değerlendirildi. İlçemize yapılması planlanan 6 yıllık bir proje olan Cumhurbaşkanlığı'nın da onayını almış olan, Karma Sanayi projesinin akıbetini merak ederken, yine geçen haftalarda gündeme gelen Tarıma Dayalı Organize Sanayi bölgesi projesinin tanıtımı yapılmıştı. İki sanayi sitesinin aynı yere mi yapılacak sorusu ile ilgili tartışırken, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir bu projelerin hayata geçirilmesi ile ilgili açıklamada bulundu. Bizler büyük yani Organize sanayi ve tarımsal sanayiyi konuşurken İlçemize Küçük Sanayi konusu gündeme geldi.


Küçük sanayi, organize sanayi, tarımsal sanayi, şimdi önümüzde üç tane nur topu gibi şehrimizi ilgilendiren proje var. Etki Tepki durumunu böylelikle kavramış olduk. Peki şimdi ne olacak? Merakla beklediğimiz bu konulara karşılık ''Etki Tepki'' aşamasını geçtikten sonraki ''SONUÇ'' durumudur. Umuyoruz sonuç kısmı ilçemize hayırlı olur ve yine yapacağımız manşetlerde ''Hayırlı Olsun'' ibaresini görürüz. Temennimiz hep bu yöndedir. Bazen yazdıklarımız kişileri kurumları incitebilir gücendirebilir, alındırabilir, fakat etki tepki sonuç durumlarını değerlendirdiğimizde görebiliyoruz ki etkinin karşılığı pozitif ve olumlu tepki olabiliyor.


İlçemizi seviyoruz. İlçemizin her şeyin en iyisine layık olduğunu düşünüyoruz. Çünkü hepimizin içinde daha doğuştan bizimle birlikte doğan ''anayurdu sevgisi'' ''vatan, bayrak sevgisi'' bize bu duyguları yaşatıyor. Yaşamak dediğimiz bu sistemde mecburi ihtiyacımız olan ekmek parasını kazanmanın yolu elbette çok; ekmek teknesi dediğimiz kazanımlarımızı yapabileceğimiz alın terimizi dökebileceğimiz bu olguların çeşitliliği de insanlarımızın refah içinde iş yapabilmeleri ve verimliliğini artırabileceği de kaçınılmaz bir sonuçtur. İnsanlar mutlu olabilecekleri işi yapsınlar. Doğru meslek, mutlu iş, maximum verimlilik ilkesiyle çalışan ve bugün Türkiye'nin devleri arasında yer alan kuruluşları örnek alıp ilçemizde de bu sistemleri kurabilmeliyiz.


Başarısızlık, başarının alternatifi değildir. Daha ziyade kaçınılması gereken, aynı zamanda daha büyük bir rotaya ulaşmak için yaşanan geçici bir aksiliktir. Herkes bir noktada başarısızlıkla karşılaşsa da önemli olan verilen tepki ve ondan ne öğrenildiğidir. Başarılı olabilmek ilçemize seviye atlatmak ve daha iyi bir gelecek için birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığımız etki tepki ve sonuç durumlarını iyi görebilmeli ve daha çok çalışmalıyz. Birlik ve beraberlik, yaşam alanında oldukça önemli bir olgudur. Başarının ve yükselmenin anahtarlarından biri olan birlik ve beraberliktir. Atasözümüzde de anlatıldığı gibi “Birlikten kuvvet doğar.” Kalın sağlıcakla.



Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
bottom of page