top of page


Yaklaşık 2 aylık bir süredir ilçe gündeminde konuşulan, sosyal medyada Vezirköprü Post sayfamıza ulaşan İnan ailesinin talebine kayıtsız kalmayarak, gerek yerel gerek ulusal basına servis ettiğimiz haber ve görüntülerle başlayan Vezirköprü kampanyası dün akşam Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleşen yardım ve farkındalık konserinde, Vezirköprülülüler tek yürek oldu.


Karadeniz müziğinin ünlü isimlerinden Hülya Polat düzenlenen konsere kayıtsız kalmayarak, teklifi kabul ederek sahne aldı. Vezirköprü Belediyesi öncülüğünde,Vezirköprü Sosyal Sorumluluk Gönüllüleri (VESSO), adına Mustafa Bektaş Altay ve Özlem Öztürk'ün organize ettiği gecede, Sanatçı Hülya Polat, VEGED Vezirköprü Gençlik ve Kültür Derneği Halk Oyunları ekibi ve Koral Yüksel sahne aldı. Gecenin sunuculuğunu Vezirköprü Belediyesi Sosyal Medya ve Tanıtım sorumlusu Mustafa Bektaş Altay üstlendi.



Ebrar Nur Vezirköprülülerle Tanıştı


SMA hastası minik Ebrar için düzenlenen yardım ve farkındalık konseri, açılış konuşması ve Mehmetpaşa Aile Sağlığı Merkezi Aile Hekimi Dr. Hacer Özaydın da SMA hastalığıyla ilgili bilgilendirmesi ile başladı. Telekonferans yöntemi ile konser salonuna canlı olarak bağlanan Minik Ebrar, Vezirköprülü hayır severlerle ilk tanışma anı gerçekleştirildi. 4 yaşındaki Minik Ebrar Nur'un annesi Büşra İnan yaşadıkları süreci anlatarak, minnet duygularını ifade etti. Baba Yunus İnan ve Dede Veysel Şenses ile İstanbul'dan gelerek birlikte geceye katıldı.


Baba Yunus İnan, yaptığı konuşmada, ''Ebrar Nur şuan 4 yaşında. Biz Ebrar Nur’da SMA ile ilk tanıştığımızda hiç umudumuz yoktu. Tek bir ilaç tedavisi vardı kızımın ve şuanda geldiğimiz noktada üç tane tedavisi var. Bu tedavilerden en önemli nokta da Zolgen SMA gen tedavisi yurtdışında uygulanıyor. Bizler bu başlatmış olduğumuz kampanyalarla miktara ulaşıp evladımın tedavisine ulaşabileceğiz. Kampanya ilk başladığında burukluk içerisindeydik. Çünkü gerçekten maliyetler çok yüksek. Bunun altından kalkabilir, sesimizi duyurabilir miyiz? Ama şu geldiğimiz noktada gerçekten halkımızın güzel destekleri, dayanışması, bizlerle beraber mücadele ederek yanımızda olmasıyla şuan 200’den fazla evladımız tedavisine ulaştı. İnşallah kızım da bir an önce tedavisine ulaşacak. Emek veren, destek veren, Ebrar Nur’un sesi olduğunuz için herkese çok teşekkür ediyorum.” Dedi.



İlk olarak sahneye çıkan ses sanatçısı Koral Yüksel, şarkıları ile seyirciye duygusal anlar yaşatarak, SMA hastalığı ile ilgili farkındalığın artırılması ve dayanışma konusunda birlik ve beraberleiğin önemini vurguladı. Koral Yüksel'in ardından Vezirköprü Gençlik ve Kültür Derneği (VEGED) ekibi sergiledikleri Karadeniz Oyunu ile seyirciyi coşturdu.



Vezirköprü Hülya Polat İle Coştu


SMA hastası Vezirköprülü minik Ebrar Nur İnan için düzenlenen yardım ve farkındalık konserinin sonunda, heyecanla beklenen sanatçı Hülya Polat, sahneye çıkarak, seyirciyi adeta coşturdu. Şarkıları ile hem aileye hem de seyirciye moral olan Hülya Polat, herkesi bu konuda duyarlı olmaya, yardımda bulunmaya, birlikte her zorluğun üstesinden gelinebileği konusunda Vezirköprü halkına ve yardım sever iş insanı ve vatandaşlara çağrıda bulundu.


Polat; “Çok yakın bir zamanda Ramazan’a gireceğiz. Dualar ve ibadetler edeceğiz. Ama asıl ibadet yaşamak için, hayata tutunabilmek için sizden yardım isteyene el uzatmaktır. En büyük ibadet budur. O yüzden etrafınızda kim var, kim yoksa herkese duyurun bu çocuklarımızı. Sadece bu akşamla böyle kalmasın. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.



Gecenin sonunda Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis adına Özlem Öztürk, Mustafa Bektaş Altay, Ümit Çörüş ve katılımcılar tarafından Hülya Polat'a ve emeği geçen gönüllülere çiçek taktimi edildi. Vezirköprü Sosyal Sorumluluk Gönüllüleri (VESSO) adına, sanatçı Hülya Polat, Koral Yüksel ve VEGED ekibine günün anısına plaket taktim edildi.









Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
bottom of page