top of page


Cumhuriyet Halk Partisi Vezirköprü İlçe Başkanı Onur Bayburtlu Vezirköprü'de köprü inşaatı sırasında çöken köprü ile ilgili açıklamalarda bulundu.


Gece gündüz kullandığımız yollarımız hepimizin mecburi kullanım alanlarımızdır. Ayrıca yollarımızı bağlayan yüksek yerlerden geçmemizi sağlayan viyadük köprü gibi yerler daha da mühim ihtiyaç malzemelerimizdir.

Tabi bunları projelendiren hak sahibi insanlarımız bilgi deneyim ve tecrübeleri ile daha önemli birer şahıs olarak hayatımıza katkı sağlayanlardır. Maalesef günümüzde bu meziyetlere gördüğümüz israf ve ziyan olan projelerle pek değer verilmediği görünüyor. Ziyan olan kendilerinin projelerde harcadıkları zaman kadar hükümetimizin de harcadığı çaba devletimizin boşa giden paraları da cabası.

Bu projeleri yapan insanların hiçbir yerde deneyimi var mı?

Bu projeleri denetlemeden kontrol etmeden nasıl kabul edebiliyorsunuz?

Yazık değil mi? Bunca yatırımın israf edilmesine!

Bu israf hiçbir şekilde zarar verenler tarafından karşılanmayacak mı? Gerekmez mi? Bu hatanın sebep olanlardan karşılanması veya cezalandırılması?

Ya bu köprü yapıldıktan sonra göçseydi veya üzerinden vatandaşlar geçerken göçseydi? Köprünün yine Samsun’dan veya başka bir yerde bu mevkiiyi bilmeyen veya görmeyen birileri tarafından çizildiği malum köprünün 10 tane mahalleyi Vezirköprü’ye bağlayan bir köprü değerini taşıdığını bilmiyor. Köprünün ayaklarının hangi yönlere bakacağına da karar verememiş ki köprünün girişi de çıkışı da kayalara çöküyor. Tabi kayalara nasıl çıkar Büyükşehir Belediyesinin taş ocağı var. Görenleri hemen bir merak sarıyor bu köprü uzak mahallelerde yaşayan vatandaş için mi yapıldı yoksa taş ocağı İçin mi yapıldı?

Daha sayamayacağımız nedenler nasıllar ne içinler var var fakat sonuç yok. Yine aynı kişiler iş başında yine aynı anlayışla çalışmalar yine aynı hatalar.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı yapmış bir Büyükşehir Belediye Başkanı varken bu hataların oluşması çok yazık.



Comentários


  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
bottom of page