top of page

Vezirköprü İyi Parti İlçe Başkanı Salih Gürbüz Canlı Yayınımızda Konuştu


Sevgili okurlarımız gazeteciliğin yanı sıra başlatmış olduğumuz web tv uygulamamız ile birlikte siyasi parti temsilcilerimizi gazetemizin stüdyosunda ağırlamaya sokakta röportajlar yaparak vatandaşlarımızla ilçe hakkında konuları değerlendiriyoruz.

İktidar partisi temsilcisi olarak Vezirköprü Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Kurt ile ilk yayınımızı gerçekleştirmeyi planlamıştık fakat ilk program Cumhuriyet Halk Partisi Vezirköprü İlçe Başkanı Onur Bayburtlu’ya Nasip oldu.

İlçemiz hakkında yaptığımız ve yapacağımız canlı yayınlarda siyasi ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinden vatandaşlara kadar herkesin yer bulabileceği bir yayın formatında kimseye ve bir topluluğa ya da kuruma bilinçli olarak hedef

Unsuru olarak taraflı yayın yapılmayacağı bir yayın ahlakı ile tarafsız olarak siz değerli okuyucu ve takipçilerimize sunmaya devam edeceğiz.


Elbette ilçemizde sorunlar var sıkıntılar var iyi ve güzel olan şeyler de var. Bizler gazeteci ve yayıncı olarak değer verdiğimiz bu güzel ilçemizi tanıtım konusunda sosyal medya hesaplarımızdan binlerce kişiye ulaştırdığımız fotoğraf video ve belgesel içeriklerimizle

Kendi imkanlarımız doğrultusunda tanıtmaya gayret gösteriyoruz. Amacımız ilçemizi karalamak asla böyle bir olgu ve düşüncede olamayız. Fakat yaptığımız bir kurumu ilgilendiren bir haberin sanki ilçeyi lekeliyormuş havası verilip vatandaşlara algı niteliğinde sunulması da

son derece yanlış ve acemi bir savunma mekanizması olarak görmekteyim. İletişim konusunda basın olarak bizlerin de içinde bulunduğumuz ortamlardan yaptığımız röportaj ve haberlerden dolayı ilçemize yönelik elbette bir tecrübe edinme olgusu ortaya koyuyor.

Bizler başlattığımız canlı yayın platformunda aynı zamanda katılımcıyı izleyen dinleyen vatandaşlarımız sorularını yöneltebilecek fikirlerini sunabilecek o anda katılımcı görmese bile yayın sonrası onları okuyup değerlendirme yapabileceğini göz ardı etmemek gerekir.

Bu platformu iyi değerlendirmeli ve gerek siyasilerimiz ilçe yöneticilerimiz gerek il yöneticilerimiz ve gerek bürokratlarımız olarak bu platformda yer alacakları ve sizlerle buluşacakları kanaatindeyim. Böylelikle vatandaş ve yönetici arasındaki yönetici ve basın arasındaki

Oluşabilecek iletişim eksikliklerinden kaynaklanabilecek kopuklukları ve yanlış anlaşılmaları da en az seviye ye düşürecek diye düşünüyorum.


Sevgili okurlarımız;

Bu hafta İyi Parti Vezirköprü İlçe Başkanı sayın Salih Gürbüz beyi yaşam gazetesinin stüdyosunda canlı yayında ağırladık. Beyefendiye katılımlarından ötürü teşekkürlerimi iletiyorum. Yayının gerçekleşmesi konusundaki çabalarımızı da kendileri taktir ettiler ve sorulan sorulara

Verdiği cevap üslup şekli de dikkatlerimden kaçmadı. Salih Gürbüz’ün canlı yayında aklımda kalan en güzel cevabı şu oldu ‘’biz yapıcı bir muhalefetiz ilçemizi seviyoruz ilçemize iyi bir şeyler kazandıracaksa belediye başkanının yanında olurum’’ dedi. Böyle güzel siyasi bir ahlak

İle yaklaşımda bulunan başkan Gürbüz canlı yayında şu konulara yer verdiİ;


Yayınınızı Kutluyorum


Basın emekçileri adına hayretler içindeyim bu gelişimi iyi yakalamışsınız. Teknolojiyi iyi derecede kullanma fırsatını burada bize sunduğunuz için teşekkür ediyorum. Bizde vatandaşlarımıza bu sayede fikirlerimizi sunma imkanı bulacağız.


İyi Parti Kongre Süreci


Korona münasebeti ile kongrelerimiz biraz sönük geçti. Geçen hafta itibari ile 17 ilçemizin 17sinde de kongrelerimiz tamamlandı. Gayet güzel bir şekilde tamamladık. Beş adaylı bir il kongresi bizi bekliyor 9 ağustosta İyi partinin iktidara gelişinin ayak seslerinin duyulacağı bir kongre olacağını söyleyebilirim. Beş tane aday adayımız var hepsi birbirinden değerli hepsi dalında uzman kişiler. Samsun için ülkemiz için ilçemiz için hayırlı bir kongre olacağına inanıyorum.


Vezirköprü Sorunlarını Değerlendirdi


Vezirköprü’nün sorunları dersek bizim ilçe merkezinden ziyade köydeki yaşayan insan insanlarımızın hayat standartlarının çok düşük olması. Bunun vatandaşlar farkında mı değil mi bilmiyorum. Biz işimizden gücümüzden mesaimizden harcayarak köylere çıkıyoruz vatandaşlara dertlerimizi anlatıyoruz efendim bazı vatandaşlarımız biz halimizden memnunuz dercesine bir intiba bırakıyor bizde. 18 yıldır güçlü bir şekilde iktidarda olan bir parti 10 yıldır bir hastane inşaatını bitiremedi. Lütfen bunlara bir tepki verin dediğimizde olsun biz havzaya gideriz diyen vatandaşlarımızla karşılaştık biz. Bunlar üzücü olaylar. Biz vatandaşlarımız daha iyi daha müreffef bir hayat sürmelerini istiyoruz. Fakat böyle durumlarda bazen şevkimiz kırılabiliyor.


Biz Kimsenin Düşmanı Değiliz


Biz burada kimsenin düşmanı değiliz ne iktidar partisinin ne de ona bağlı insanların. Biz sadece nasıl daha iyi hizmet verebiliriz bu memleket bizim biz bu memleketin sokaklarında büyümüş insanlarıyız bu memlekete borcumuz var biz bu borcumuzu neler yaparak ödeyebiliriz diye düşünüyoruz.


ilçemizde Ben Yaptım Oldu Mantığı ve Politikaları Var


Bizim ilçemizde ve ülkemizde ben yaptım oldu politikaları ile yönetim yapılmış olduğu için başarısızlıklar oluyor. Mesela ilçemizde son zamanda yaşanan bir ters yön uygulaması ben yaptım oldu mantığı ile yapılınca her gün yeni bir değişiklik yapılmak zorunda kalındı. Bura olmadı bura olmadı çevirelim tabelayı bura bunu baştan istişareli yapsaydınız da gene bizim dediğimizi yapmasaydınız ama oturalım bir fikrimizi alın. Şimdi sayın belediye başkanımızın da hakkını yemeyelim her şey olup bittikten sonra da olsa bizi bir toplantıya çağırdı. Görüşlerimiz aldı ama ters yön konusunda bütün kararlar alındıktan sonra. Bizde kendi fikirlerimizi sunduk. Taktir yine kendilerinindir.

Hekimden Değil Çekenden Sor

Bu ülkede bu ilçede ben yaşıyorsam bu ilçenin sorunlarını en iyi ben bilirim benim vatandaşım bilir. Samsun’dan gelen uzman açacak bilgisayarını ekranda çizer ondan sonra Hacı Selahattin Tuncer’in orda 3 metrelik arada kamyonu sokmaya kalkarsın. Oraya kamyon bilgisayarda girer ama uygulamada girmez bunu anlatmaya çalışıyoruz.


Vatandaşlarımızın En Büyük Sorunu İşsizlik


Vatandaşlarımızın en büyük sorunu işsizlik. Çoluğunun çocuğunun gurbette oluşu. Hastaneye geldikleri zaman çektikleri çile. Devlet köylerimize yatırım yapılması için gerekli imkanı sunmuş ancak bizim yerel yöneticilerimiz iktidar mensupları bu imkanlardan yeterince yararlanamamış.


Vezirköprü’de Tarım İlçe Binası Yok


Örneğin ilçemiz tarım ve hayvancılıkla geçinen bir ilçemiz Vezirköprü’de tarım ilçe binası yok. Bu çok acı bir durum. Tarım ilçe binası olmayan fakat geçimi tarım ve hayvancılığa dayanan bir ilçeyiz. Doksan beş bin nüfusu 159 tane mahallesi 17163 km kare Türkiye’nin sayılı büyük ilçelerinden bir ilçe ama ilçede maalesef tarım ilçe binası yok. Farzedin ki yaptık binayı 20 tane kadrosu olmasına rağmen 1 tane veteriner hekim var 7 tane kadrosu olmasına rağmen 1 tane veteriner hekim teknisyeni var 20 tane ziraat mühendisi kadrosu varken tane ziraat mühendisi çalıştırabiliyor. Tanede ziraat teknikeri çalıştırabiliyor. Memur yok gerekli alet edavat yok bu tarım ilçe binası olsa ne olur olmasa ne olur ? He şeyi yaptık diyenler bu duruma ne diyor ?


İlçede Tarım Olmayınca Köylü Gurbete Gitmek Zorunda Kalıyor


Şimdi biz bütün bunları değerlendirdiğimizde yani tarımsal alanda bu kadar eksiklikler varken siz çiftçiye gerekli hizmeti veremediğinizde gerekli alt yapıyı oluşturamadığınızda çiftçi üretemediğinde ne oluyor? İşte zaman göç başlıyor. Ondan sonra ilçe niye göç veriyor?


Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Vezirköprü Halkı İle Dalga Geçtiğini Düşünüyorum


Taşhan açılışında Burhan Ersoy denen bir vatandaşımızı büyüğümüzü örnek vererek göç olmasaydı şu an ki konumunda olamazdı gibi bir cümle kurmuş. Bir defa Burhan bey göç etmiş biri değildir. Vezirköprü’de durmamıştır. Bunu gerekçe göstererek göçü güzel bir şeymiş gibi anlatmak doğru değildir. Vatandaşların bunu alkışlaması zoruma gidiyor. Mustafa Demir ilk önce Vezirköprü’ye verdiği sözleri yerine getirsin. Biz hala içme suyuna ne karıştığını bilmeden su kullanıyoruz.

Kenevir İlçemiz Önemli Bir Şeydir Kilosu 3.25’ten 0.65 Kuruşa Düşmüş

Sayın cumhurbaşkanı ilçemizde kenevirle ilgili yolu açtı. Gerisini getirmek kime kalıyor sana bana ve Vezirköprü’nün yerel yöneticilerine kaldı. Kenevirle ilgili Vezirköprü’nün yerel yöneticileri ne yapmışlar? Kenevirin merkezi olan yerde Kenevirin değeri düşmüş. 3.25 tl olan Kenevir bu sene 0.65 kuruş olmuş. Sebebini araştırdığımızda bu iş tüccara verilmiş o da bu fiyat olursa işine gelirse demiş iş böyle olunca da üretici mağdur duruma düşmüş. Yetkililere sesleniyorum bu Vezirköprü çiftçisine reva mıdır? Her şeye zam geldiği bu dönemde kenevir 5 tl olması gerekirken 0.65 kuruş olmuş varın siz düşünün. Göçü durdurmanın yolu köylünün ürettiğinin para etmesidir.


Mevcut İktidarın Yerel Yöneticileri İş Bitirici Değil


Hastane Bitti Diye Cumhurbaşkanına Böyle Söylüyorlar.

Mevcut iktidarın yerel yöneticileri iş bitirici değil. Meclisin kapısında da yatacaksın bakanın kapısında da yatacaksın istediğini alacaksın. Cumhurbaşkanı mitinge geliyor orada hastanemiz bitti diyorlar video kayıtlarına bakın sayın cumhurbaşkanı hastane bitti diyor kayıtlara bakın. Cumhurbaşkanı hastanenin bitip bitmediğini bilemez bunu kim söyledi? Ben söylemedim ya ilçe başkanı söyledi ya belediye başkanı söyledi. Cumhurbaşkanına Samsun’daki mitingde yalan konuşturdular. Bitmedi dese asacak mıydı Cumhurbaşkanı bunları bitmedi kardeşim hala da bitmedi. Biz burada hizmet alamıyorsak genel yönetimden çok yerel yönetimin beceriksizliğinden ötürü hizmet alamıyoruz.


Vezirköprü Üvey Evlat Lafına Ben Katılmıyorum !!!


Vezirköprü üvey evlat lafına ben katılmıyorum çünkü belediyelerin nüfuslarına göre devletimiz her ilçenin ödeneğini gönderiyor. Çevre ilçelerimize ve diğer ilçelere baktığımızda bir çok hizmetin yapıldığını görüyoruz ve kendi ilçemizle kıyasladığımızda bu hizmetlerin gelmediğini görüyoruz.


Yol Medeniyettir


Yol medeniyettir yol olmayan yer gitmediğin yer senin değildir hesabı ile yol olmayan yerin kalkınması mümkün değildir. Benim şahsi hayalimi soruyorsanız Vezirköprü’nün kurtuluşu il olmaktan geçiyor. Benim şahsi hayalim Vezirköprü’nün il olmasıdır. Bizim Samsun’a 120 km uzak olmamız ve bu kadar geniş bir alana sahip olmamız nedeni ile bu yolları yapabilmemiz mümkün değildir. Bir tarafı yapıyorsun diğer tarafı yapana kadar yaptığın yer yine bozuluyor. On bin yirmi binlik bir ilçe gibi 10 tane araçla bu yolları bitirmemiz mümkün değil. İlçemize ne yapıp yapıp yatırımcıları getirebilmemiz gerekiyor ve gelen yatırımcıya da destek olmamız gerekiyor.


 

Sevgili okurlarımız İyi Parti Vezirköprü İlçe Başkanı sayın Salih Gürbüz bey canlı yayınımızda bu konuları dile getirerek dikkatleri üzerine çekti. Bizler de bu platformda gerek gazetemizin köşe yazılarında gerek sosyal medya hesaplarımızda ve gazetemizin facebook sayfalarından yayınlarımıza sizlerin katılımı ve desteği ile devam edeceğiz. Önümüzdeki hafta bizi yine yoğun bir gündem bekliyor tekrar görüşünceye kadar hoşça kalın.


Mustafa Bektaş Altay







ความคิดเห็น


  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
bottom of page