top of page

Yaşam gazetesi olarak ilçemizde 20 yıldır gazete ve matbaa hizmeti vermeye devam ettiğimiz yayıncılık serüvenimize yeni bir soluk kazandırmak amacı ile röportajlar ve stüdyoda web tv yayınlarımızı başlattık. Canlı yayın konuğu olarak Vezirköprü CHP ilçe başkanı sayın Onur Bayburtlu’yu ağırladık. İlçemizin sorunlarını artılarını ve eksileri konuştuğumuz programda Kenan Keskin gündeme ilişkin soruları sordu Bayburtlu yanıtladı.


Bayburtlu ilçenin kültürünün Hititler dönemine kadar dayandığı eski bir kent olan ilçemizin Osmanlı zamanında da büyük devlet adamlarının yetiştiği bir şehir olduğunu ifade ederken günümüzde bu büyük devlet adamlarının neden ilçemizden çıkmadığını dile getirdi.

Bayburtlu; ‘’Vezirköprürü’nün sorunlarını dertlerini dinlemeye ve çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çözüm bulunamamış bir şekilde sorunlarımız devam ediyor. İşsizlik sorunumuz var yol sorunumuz var hastane sorunumuz var doktor sıkıntımız var ticarette iş ve istihdam sorunumuz var.

Vezirköprü’de Yol Sorunumuz Var

Vezirköprü’de sorun deyince hangisini söyleyelim önümüzde bir Havza Vezirköprü Durağan bölünmüş yol sorunu var. Ulaşım sıkıntlı. Asfaltlamalar geçici çözümlerle her sene yapılıyor ve yol tamiratından sonraki yolun durumu çok sürmeden tekrar bozuluyor. İyileştirmeler yeterli değil geçici çözüm olarak görüyoruz. Havzadan çıktığınızda Sinop’a gitmek isteseniz zamanınız uzuyor ve yolun kötü olmasından ötürü nakliye firmaları ve ticaretle uğraşan firmalar burayı tercih etmiyorlar dolayısı ile geçişler nadiren yapılıyor. Bu da bizim için kayıp şöyle kayıp geçiş az olduğu için ilçenin popülerliği bilinirliği olmuyor insanlar geçtikleri yerde tabelalardan bir çok ilçeyi tanırken Vezirköprü arada sıkışmış bilinmeyen hiç gidilmeyen bir ilçe pozisyonunda kalıyor. İktidar partisinin ilçe başkanı bir açıklamada bulundu ihale edildiğini söyledi bu ihale nasıl ihale edildi bununla ilgili pek bir bilgimiz yok. İlçemizde yol sorunu olduğu müddetçe yatırımda beklemek buraya fabrika işletme ve benzeri istihdam sağlayacak yerler de açılması beklenemez. Çünkü yatırımcı şunu düşünür buraya ham maddenin gelişi gidişi üretilen malın dağıtımı yine bu yolun üzerinden olacak yani yol medeniyettir uzağı yakın eder. Yol deyince mahallelerimize giden yolları da değerlendirmek lazım mahalle yollarımız da problem.

Alt Yapımız Sağlam Değil

Vezirköprü’de alt yapı sağlam olmadığı için sağlamlaştırma ve iyileştirme iyi yapılmadığı için yağmurlarda sel baskınları oluyor. Su sorunumuz var. İçme sularımız çamurlu akıyor bu da ilçemizde sağlığımızı ilgilendiren bir sorun. Bu sorunları halkımızın bilinçlenmesi için her platformda belirtmeye çalışıyorum. İçme suyumuzda arıtma tesisimiz yok. Giderlerimiz logarlarımızda da sorun var ilçe girişi ve çıkışında koku var.

Vezirköprü’de Göç Doğal Bir Şey Mi?

Vezirköprü işsiz bir ilçe gençler iş bulmak için göç etmek zorunda kalıyor. Büyükşehir belediye başkanı Demir Taşhan açılışında bu göçü gençlerin okumak için gittiğini gittiklerinde yerde yükseldiklerini iş bulduklarını ve göçün doğal nedenler olduğunu dile getirdi. Tabi ki okuyan gençler bizim gurur kaynağımız okusunlar ama bizim göç diye hitap ettiğimiz konu şu işsizlik yüzünden ilçeyi terk etmek zorunda kalmış hemşehrilerimiz var. Türkiye’nin her yerinde Vezirköprü’lü bulmak rastlamak mümkün. Bizim gücümüze giden mahallemizden bir çocuğu alıp iş için başka şehre götürüp orada da inşaatlarda çalıştığını görmek hayatta kalmak için ağır işler yaptığını görmek bu bizim gücümüze gidiyor.

İlçemizde 10 Yıldır İnşaatı Beklenen Yapılar Var

İlçemizin başlıca sorunlarından olan yapılamayan projeler konusu var. 10 yıldır bekleyen bir hastane inşaatı ve henüz temeli atılıp bir daha yüzüne bakılmamış bir huzurevi inşaatı var. Çürümeye yüz tutmuş daha kullanılmadan eskimeye başlamış devlet projesi olarak ilçe girişinde duruyor. Vezirköprü’de ne doktor ne hastane ne de öğretmen sorunumuz bitti.

Okullarımız Yetersiz Eğitimde Sıkıntılarımız Var

İlçemizin temel sorunlarından biri de eğitimdeki eksiklikler. Okullarımız yetersiz bazı okullarda bir sırada üç öğrenci oturuyor. Taşımalı eğitim sistemi ile köydeki öğrencilerimizi ilçeye taşıyoruz. Köy okulları yetersiz atıl vaziyette perişan olarak varlığını sürdüren okullar var. Öğretmen açığımız var ilçedeki sosyal aktiviteler ve ihtiyaç alanları yetersiz olduğundan ilçeye atanmak isteyen öğretmen aday sayısı az oluyor haliyle. Bunlar hep sorun. İlçemizin hatta ülkemizin en büyün ve en önemli unsuru eğitimdir. Eğitim sistemimiz ne kadar sağlıklı olursa ilçemizdeki gelişim daha hızlı olacaktır.

Tek Yön Uygulaması Kısmen Hatalı

İlçemizde geçen hafta uygulamaya konulan bir tek yön uygulaması ile trafik düzenlemeye yönelik bir çalışma başlatıldı. Tek yön uygulamasında hatalı olan caddeler girişler var. Her taraf tek yön bir çıkmaz sokak durumunda kaldı. İnsanlar bu durumda araçsız mı gelsinler ilçeye adi araçla geldiler yeterli bir park alanı yok otopark yok. Bunlar hep argesi oluşturulmadan yapılmış uygulamalar.

Turizm Konusunda Çok Şanslıyız

Vezirköprü medeniyetlere ev sahipliği etmiş bir ilçe. Çok güzel yerlere turistik alanlara sahibiz. Bunları turizme kavuşturmak çok güzel bir şey ama yine yapılan bir yanlış var alt zemin hazırlanmadan kamuya açıyorlar. Vatandaş geldiğinde nerede kalacak nerede konaklayacak nerede yiyip içecek bunları değerlendirip projelendirip turizme hız kazandırmak gerekli. Turizm alanlarında sosyal ihtiyaçları tamıyla karşılayabilecek tesisler olmalı bunun yanı sıra umuma açık alanlarda insanların rahatça kullanabileceği piknik vs. yapabilecekleri alanlarda su tuvalet market oturmaları için kalıcı masalar gibi ihtiyaçlar giderilmeli.

Vezirköprü Üvey Evlat

Vezirkörpü diğer ilçelere nazaran kıyasla baktığımızda üvey evlat konumundadır. Açık cezaevi projesi 20 yıldır yapılacak olan yol projeleri yapılmıyor. Seçim zamanı verilen vaadler gerçekleşmiyor seçim sonunda unutuluyor.

Haber : Mustafa Bektaş Altay

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
bottom of page