top of page

Bilimsel olmasa da bir açıklaması var..

Düzce'de saat 04.08'de 5,9 büyüklüğünde bir de-prem meydana geldi. Merkez üssü Gölyaka ilçesi olan d-epremde panik sebebiyle 1'i ağır 80 kişi yaralandı. Meydana gelen bu sarsıntı d-eprem gerçeğini bir defa daha yüzümüze çarptı.


Peki büyük d-epremler niçin çoğunlukla gece oluyor? Bu sorunun bilimsel bir açıklaması olmasa da bazı uzmanlar bakın bunun sebebini iyi mi konu alıyor. Sabaha karşı Düzce'de meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki de-prem büyük k-orku yarattı. Sarsıntı İstanbul sahil çok sayıda ilde hissedilirken 1'i ağır 80 vatandaşımız da yaralandı. Can havliyle evlerinden çıkan onlarca vatandaş, sokaklarda sabahladı.


DE-PREMLER neden ÇOĞUNLUKLA GECE SAATLERİNDE OLUYOR? De-prem gerçeği bir defa daha acı yüzünü bizlere gösterirken herkesin aklına ise aynı soru geldi: Büyük depremler neden çoğunlukla gece oluyor? Bilimsel olmasa da uzmanlar bu sorunun yanıtını belli bir çerçevede veriyor. Güneş'in çekim enerjisinin etkisiyle Dünya'nın gece bölümü büyük bir baskı altındayken, gündüz kısmı gevşek konumdadır. şundan dolayı depremlerin genelde gece olduğu ve aşırı basınca dayanamayıp kırıldığı tahmin ediliyor.


Fizikçiler de Güneş ve Ay tutulmalarında da çekim gücü çok arttığı için zelzele yaşanmasının olası bulunduğunu belirtiyor. "BEKLENEN BÜYÜK DE-PREMİN HABERCİSİ DEĞİL" De-prem sonrası akıllara gelen bir başka sual ise "Düzce depremi beklenen İstanbul de-premini tetikler mi?" oldu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan deprem Uzmanı Profesör doktor Şükrü Ersoy yüreklere su serpti. Ersoy, "zelzele aslen aynı fay hattı üzerinde. Ancak Marmara'da beklenen büyük depremi tetiklemesi mümkün değil. Aslına bakarsanız Marmara'nın kendi içinde bir potansiyeli var. Eninde sonunda büyük bir deprem olacak orada. Fakat Düzce depreminin onu tetiklemesi mümkün değil. Birbirlerini tetiklemesi mümkün değil." dedi. "BEKLENEN BÜYÜK DE-PREMİN HABERCİSİ DEĞİL" De-prem sonrası akıllara gelen bir başka sual ise "Düzce de-premi beklenen İstanbul depremini tetikler mi?" oldu.


Mevzuyla ilgili açıklamalarda bulunan zelzele Uzmanı Profesör doktor Şükrü Ersoy yüreklere su serpti. Ersoy, "deprem aslen aynı fay hattı üzerinde. Ancak Marmara'da beklenen büyük depremi tetiklemesi mümkün değil. Aslına bakarsanız Marmara'nın kendi içinde bir potansiyeli var. Eninde sonunda büyük bir zelzele olacak orada. Fakat Düzce depreminin onu tetiklemesi mümkün değil. Birbirlerini tetiklemesi mümkün değil." dedi.





Opmerkingen


  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
bottom of page