top of page


Sevgili okurlarımız bir haftanın daha sonunda sizlerle ilçemize ait konular ve konuklarımızla röportajlar köşemizde sizlerle olmaya devam ediyoruz.

Bu hafta hepimizi milletçe ilgilendiren ve dünyaya demokrasi dersi verdiğimiz birlik olup vatanımızın yönetimine ve iktidarına darbe girişimde bulunulduğu 15 Temmuz’un 4. Yıl dönümüydü. Bizde ilçemiz olarak hain gecenin yaşandığı günden beri bu demokrasi nöbetlerinde canla başla yoğun katılım sağlamış ve devletimizin yanında olmaya devam ediyoruz. 15 Temmuz’un yıl dönümünde bu sene de ilçemizin tören meydanında bir takım etkinlikler düzenlendi. Şehitlerimiz anıldı gazilerimize şifalar diledik onları yad ettik. Bizde Yaşam Gazetesi olarak halkımıza mikrofonlarımızı uzattık hiç tereddütsüz yoğun duygularla bizlere duygularını aktardılar. İşte o röportajlarımızdan gazetemize yansıyanlar.

Mehmet Kuzubaş

Ben Mehmet Kuzubaş Vezirköprü’nün yerlisiyim aynı zamanda belediye meclis üyesiyim. Ben 15 Temmuz’u şöyle görüyorum bir kalkışma falan değil bir isyan Türk milletine Türk İslam alemine vurulmak için yapılan bir isyan olduğunu düşünüyorum. Biz 4 yıldır bu saatlerde buradayız. 15 Temmuz gecesi de saat 12’de çağrılmamız üzerine yine bu meydandaydık. Bu meydanda olacağız. Şehitlerimiz var onların sayesinde biz bu gün buradayız. Gazilerimiz var onlara da şifalar diliyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor acılı ailelerine sabırlar diliyoruz.

Video İçin Aşağıdaki Linki Tıklayabilirsiniz.


Ahmet Altınay

Öncelikle teşekkür ederim bu röportaj için. İlk olarak 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan şehitlerimize saygı hürmet ve rahmetle anıyoruz. Gazi olanlara acil şifalar diliyoruz. İyileşenler var hala sağlık sorunları ile uğraşanlar var maalesef. Biz o gece Samsun’daydık o geceyi yaşayanlardan biriyim. O gece iki tane bakanımız Samsun’daydı açılış için. Açılıştan sonra saat 21:00 gibi yola çıktık. Yolda iken telefon geldi darbe oluyor hemen parti binasına geçelim diye. Biz ilçeye geldiğimizde binaya çıktığımızda aşağıda kimse yoktu 15 dakika sonra Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile vatandaşımız sokağa inmişti. Belediye ve iş merkezinin orası insan seliydi adeta. Yolar kapatılmış tırlar yola set olarak çekilmişti. Allah bir daha o günlere yaşatmasın. Milletimizle ne kadar gurur duysak azdır. O gün gerçekten de kara bir geceydi.

Seda (Öğrenci)

Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz bize geleceğimiz için güzel bir gelecek bıraktıkları için çok teşekkür ediyoruz. Minnettarız. Umarım bir daha böyle bir şey yaşamayız. Darbesiz güzel bir gelecek umuyoruz.

Umut GSİM Masa Tenisi Antrönörü

Bu bir demokrasi savaşıydı. Demokrasi savaşımızın alnımızın akıyla çıkışımızın 4. Yılında gayet gururlu bir şekilde bu gün meydanda yerimizi aldık. Bu bir demokrasi savaşı evet şehitlerimiz oldu. Şehitlerimizin geride bıraktığı ailelerine sabır diliyor şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Dün yapamadılar bu gün yapamadılar ve yarın yapamayacaklar. Biz genç nesil olarak biz bir hoca olarak, çocuklarımızı iyi bir bilinçle yetiştireceğiz genç nesil olarak ta her zaman vatanımızın milletimizin arkasında olacağız. Bu bizim alnımızın akıyla çıktığımız gururlandığımız bir demokrasi savaşıydı ve biz bu savaşı milletçe kazandık.

Mustafa Yılmaz Esnaf

Ben Vezirköprü esnafı Mustafa Yılmaz . Ömrümde ilk defa arabam oldu o gün 15 Temmuzda ailemle birlikte yola çıktık. O gün Allah nasip etmedi sultan Ahmet köprüsünü geçmeyi. Annem babam ailem yola çıktım gece saat 20:00 – 21:00 arası köprüyü geçmenin imkanı olmadı. O esnada oradaydık. Araçlar durdurulunca bize teröristler var burada denildi bize beklememiz için zaman verildi. Geçemedik Allah izin vermedi. Darbenin ne olduğunu bilmiyorduk. 35 yaşındayım darbenin ne olduğunu bilmiyordum. Babam dedi ki oğlum ömrümüz buraya kadarmış buradan geçiş yok. Buradan sonrası ölüm dedi. Sen görmedin ama ben gördüm oğlum dedi. Babamlar o eski darbe zamanlarında Kastamonu’dalarmış. Fıstıklarla karınlarını doyurmak zorunda kalmışlar.

Bizde o gün davet üzerine Tekirdağ’a gidiyorduk ama köprüyü geçemedik. Yanımızdan tanklar geçti. Arabamızın mazot vardı oluk oluk mazot geliyordu ön taraflardan. Uçaklar uçuyordu kargaşa vardı. O uçaklar görünce dedik ki yer yarıldı sanki o kadar ürkütücü ses. Babam dedi ki oğlum buraya kadarmış. Tankları görünce önce sevindik bizi teröristlerden kurtaracaklar ama meğer namlu bizdeymiş bilmiyorduk. Korktuk. Yaşayan bilir Mustafa abi. Allah bir daha böyle bir şey yaşatmasın diyorum.

Bekir Genç İstanbul’dan Misafir

Merhaba ben Bekir Genç İstanbul’dan ailecek geldik. Burada bu etkinliğe denk gelmiş olduk. İstanbul’da yaşıyoruz. Gurbetçi değilim bizim damat görevli burada onları ziyarete geldik. Yüreğimiz buruk ilk gün çok farklı duygular yaşadık. İnşallah bir daha böyle bir gün yaşamayız. Devletimiz milletimiz var olsun. 15 Temmuz gecesi olayların içindeydik İstanbul’daydık. Allah düşmanlarımıza fırsat vermesin. Devletimize Milletimize zeval vermesin. Vezirköprü güzel bir ilçe şirin küçük bir ilçe tarihi mekanlarını gezdik. Kanyona gittik. Daha öncede gelmiştik. İnşallah nasip olursa tekrar geleceğiz. Teşekkür ederiz.

Fuat Avcı Çorakdere Köyü

Ben Fuat Avcı Çorakdere köyündenim Yeni Mahallede oturuyorum. Darbe gecesi Ankara’da birebir yaşadım o geceyi. Allah bir daha böyle bir hainlik yaşatmasın. Her zaman polisimizin askerimizin yanındayım. 6 tane çocuğum var 4 tanesi bu gün burada eğer yürüyor olsalar diğer ikizlerimi de getirirdim buraya. Çocuklarımı da vatan millet aşkı ile büyütmeye çalışıyorum. Her seferinde getiriyorum onları buraya. Bütün Türkiye’ye buradan selamlar söylüyorum Allah milletimizin yanında olsun yardımız olsun.

Hatice Hanım

Vezirköprü’lüyüm öncelikle şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Hepsine Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun. 15 Temmuz darbe gecesi çok kötü bir geceydi. Allah bir daha yatmasın o gün Vezirköprü’deydim. Gazilerimize Allah şifa versin. Allah razı olsun onlardan. Rabbim yardımcımız olsun. Darbeyi başaramadılar Allah’ın izniyle vatanımız hainlerin eline geçmedi.

Hatice Hanım’ın Kızı Ayşe

Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz inşallah bir daha böyle bir şey yaşanmaz. Vatanımız milletimiz var olsun diyorum.

Evet sevgili okurlar kısaca röportajlarımız bu şekildeydi sizlerin duygu ve düşüncelerini mikrofonlarımızdan dile getirmeniz bizleri de medya olarak sizlere daha bir yakınlaştırdığı kanaatindeyiz. Birlik beraberlik ruhumuz ve Türk milletinin aziz kardeşliği ölçüleri ile sizlerin duygularına ve fikirlerine tercüman olmak boynumuzun borcu.

Haftaya görüşmek dileğiyle.

Mustafa Bektaş Altay

תגובות


  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
bottom of page