top of page

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde yer alan, doğa ve tabiat alanı çervesinde Vezirsuyu Tabiat Parkı içerisinde yer alan, Vezirköprü Belediyesi'nin projelendirerek yapımını tamamladığı, Vezirsu Kır Evleri'nin açılışı, Ak Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım'ın katılımı ile gerçekleşti.


Açılışa, Samsun Milletvekilleri, Çiğdem Karaaslan, Ahmet Demircan, Orhan Kırcalı, Fuat Köktaş, AK Parti Başkanı Ersan Aksu, AK Parti İl ve İlçe teşkilatları, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı ilçe protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Vezirköprü belediye Başkanı İ. Sadık Edis, Vezirsu Kır Evleri'nin ilçenin doğa ve kültür turizmine ışık tutacağını ve turizm konusunda ilçeye büyük katkı sağlayacağını belirtti. Edis konuşmasında, ''bu gün burada yapımını tamamladığımız Vezirsu Kır Evleri'nin açılışında bir aradayız. İnşallah Vezirköprü'müze hayırlı uğurlu olsun. Bu gün aramızda bulunamayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Syn. Mustafa Demir beye geçmiş olsun dileklerimi tekrar iletmek istiyorum. İlçe olarak Samsun'un en büyük ilçelerinden biriyiz, ilçemizde tarım hayvancılık ve turizm ön planda. Tarıma, sulamaya, hayvancılığa ve akabinde turizme ağırlık veriyoruz. Belediye olarak yürüyen bir borcumuz var. Kendi imkanlarımızla hiç bir kurumdan kredi kullanmadan kendi sermayemizle projelerimizi yürütüyor ve hizmet veriyoruz. 2023'e hızla giderken inşallah tüm projelerimizi tamamlamış olacağız'' dedi.


Binali Yıldırım, Vezirköprü'de hizmete açılan Kır Evleri ile ilgili olarak, mesire alanının ve mevcut doğal ortamın önemine vurgu yaparak ''burada mesire alanı, tabiat parkı düşünülmüş. Kır Evleri var, idari binaları var, piknik alanları var, her şeyiyle dört dörtlük bir iş olmuş. Medeniyetlere köprü olan Vezirköprü'ye hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' ifadelerine yer verdi.


Protokol üyeleri ile birlikte açılışı gerçekleşen Kır Evleri'nde incelemelerde bulunan Binali Yıldırım'a Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis,

eşlik etti. Hazırlanan hediyeleri taktim eden Belediye Başkanı Edis, Yıldırım'a proje ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile karşılanan Yıldırım'la fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlar arasında izdiham oluştu.


Vezirsu Kır Evleri ile ilgili olarak verilen bilgilendirmede, Projenin, 288 Hektarlık Vezirsuyu Tabiat Parkı alanındaki, Doğal Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün, Vezirsuyu Tabiat Parkı gelişme planı içerisinde gösterdiği alanda yer aldığı belirtildi.

Projede 1 adet idari bina, 21 adet Kır Evi yer alıyor. 2 Tip yapı modeli olarak projelendirilen kır evlerinde yatak odası, mutfak ve oturma odası, banyo ve tuvalet, 1 balkon yer alıyor. Kır evlerinin 10 tanesi 56 metrekarelik tek katlı, 11 tanesi ise, 86 metrekarelik çift katlı ters dublex evler şeklinde tasarlandığı bildirildi.

























Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
bottom of page