top of page

Vezirköprü Belediye tarafından inşaat çalışmaları hızla sürdürülen Vezirköprü Bilim Merkezi Binası çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.


Geçtiğimiz yıl 2022 Nisan aylarında başlayan inşaatın ocak ayı itibari ile dış yalıtım ve pencerelerinin montajlanması ile iç kısımlardaki çalışmaların devam ettiğini dile getiren Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, ''bu gün burada bu projemizin ilerlediğini görmek, incelemelerimizi dışardan değil de artık içinde gezerek yapmak, bizi heyecanlandırıyor. Arkadaşlarımızla birlikte bu gün buradayız ve binanın iç yapısı ile ilgili incelemelerimizi yapıyoruz. Daha öncede dediğim gibi, çocuklarımıza, gençlerimize ve ailelerimize, gelecekte değişerek, daha da gelişecek olan bilim ve teknolojiyi yakalayabilecekleri ve bilimsel keşiflerini bu günden inşaa etmeye başladığımız, Bilim Vezirköprü projemiz ile hep birlikte geleceğin teknolojisine ışık tutacağız'' dedi.


Bilim Vezirköprü Binası, sadece içeriği ile değil, mimari yapısı, yeşil alanları ve kullanım amaçlarının çeşitliliğiyle de cazibe merkezi olma özelliği taşıyacak. Binanın birinci katında, sergi alanı, 1 adet matematik, 1 adet tasarım atölyesi, 1 adet doğa bilimleri atölyesi, 1 adet teknoloji atölyesi, 1 adet astronomi ve uzay atölyesi olmak üzere 5 adet sınıf, 1 öğretmenler odası ve 1 adet kafe bulunacak. Üst katında ise, 1 adet deneyap atölyesi, 1 adet üretim atölyesi, 1 adet girişim atölyesi,1 adet tasarım atölyesi olmak üzere toplam 4 adet sınıf, 1 adet teknofest ofisi, 1 adet yönetici ofisi, mescit ve depo yer alacak.







Kommentare


  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
bottom of page