top of page

Dün sabah saatlerinde Vezirköprü Belediyesi önüne gelerek, arazi tapu toplulaştırmaya karşı olduklarını ifade eden mahalle sakinleri, Vezirköprü Belediye binasının önündeki yolu trafiğe kapatarak, etraftaki oturma banklarındaki tahtaları sökerek, binanın camlarına fırlattı. Polis ve jandarmanın yoğun çalışması ile olaylar uzun süren çalışmanın ardından durdurulabildi. Kamu malına ait belediye binasının camları, makam aracı ve etraftaki oturma bankları zarar görürken, birkaç vatandaşta çıkan arbede sonucu yaralandı.


Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis bu sabah basın toplantısı düzenleyerek, yaşanan olaylarla ilgili değerlendirmede bulundu.


Başkan Edis yaptığı açıklamada, ‘’dün belediyemiz hizmet binasının önünde son derece üzücü, belediyemiz hizmet binası ve başkanlık makamına fiili saldırı şeklinde akıl ve izan sahibi hiç bir kimsenin tasvip edemeyeceği olaylar meydana gelmiştir. Görüldüğü üzere arazi toplulaştırması işinin, gerek temelinde ve gerekse uygulamasında, Vezirköprü Belediyesi’nin hiçbir suretle yetkisi, sorumluluğu, ve fiili ilgisi, gözetim ve denetim yetkisi yoktur. Çalışma alanındaki uygulama sorunlarının gerçek bağlamından saptırılarak bir takım art niyetli kişilerin basit siyasi çıkarları uğruna, sorumluluğu Vezirköprü Belediye Başkanlığı’nda olduğu dillendirilmeye başlanmış, Belediyemiz şiddet içerikli olayların hedefi haline getirilmiştir. Bizler Vezirköprü Belediyesi olarak düne kadar olduğu gibi bu gün ve bundan sonra da Vezirköprü halkının ve tüm mahallelerimizin her zaman hizmetinde ve emrinde olmaya devam edeceğiz’’ dedi.



header.all-comments


  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
bottom of page