top of page

Cumhurbaşkanı başta olmak üzere Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den ve AK Partili isimlerden asgari ücret zammı açıklaması geldi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ne zaman toplanacak?

Kabine toplantısının ardından konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, milyonların merakla beklediği asgari ücretle ilgili konuştu. Aralıkta toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonunda bütün ayrıntıların ele alınacağını söyleyen Bilgin, kamudaki sözleşmeli personellerin kadroya alınmasına yönelik düzenlemede son durumu açıkladı. Bilgin, asgari ücret için işverene ek desteklerin verilip verilmeyeceğini de komisyonda görüşeceklerini belirtti.


  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Emin olun enflasyonun karşısında reel ücreti gerileten etkisini ortadan kaldıran bir asgari ücreti gerçekleştireceğiz" dedi.


2023 asgari ücrette son durum ne?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücret, EYT ve sözleşmelilere ilişkin açıklama "Şu anda sağ olsun Vedat Bey ekibiyle beraber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettiriyor. Bu çalışmalarla birlikte inşallah önümüzdeki ay ve yeni yıl, bunların arka arkaya açıklandığı aylar olacak ve buralardaki ücret politikalarımız da ne durumdaysa bunları da yine açıklayacağız. Tabii en önemlisi bunlardan asgari ücretin yeniden tespiti çalışması olacak. Bu çalışmayla birlikte de gerek sözleşmeliler gerek EYT bütün bunlar, arka arkaya yani biz 2023'e bunları da açıklayarak girmiş olacağız." ifadesini kullandı.

Comentarios


  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
bottom of page