top of page


Jonathan'ın ilk düşüncesi, çok kırılgan görünen beyaz "maymunu" ormanda bulduğunda tedavi için yakındaki bir veterinere götürmekti. Ama çok geçmeden bunun büyük bir hata olduğunu anlayacaktı. Bir maymunla bile uğraşmadığı için onu orada bırakmalıydı. Ancak artık çok geçti. Maymun Değildi Jonathan, veterinerin tepkisini gördükten sonra şüphelerinden daha da emin hale geldi. Onun tarafından ormandan hiçbir maymun kurtarılmamıştı.


Bu kesinlikle yeni bir şeydi. Ve aradığı güvenceyi almak üzereydi. Veteriner klinikten döndü. Ancak, küçük beyaz yaratığı özlüyordu. Elini Jonathan'ın omzuna koyup, "Senin hatan olmadığını biliyorum ama büyük bir hata yaptın," dediğinde endişeli görünüyordu. Onu Almamalıydı Veteriner kendini tanıtmaya başladığında Jonathan'ın ağzı açık kaldı. Sadece bu savunmasız yaratığa yardım etmek istemişti. Ama onu kendi haline bırakmalıydı... Ama Jonathan ormandan ne tür bir yaratığı "kurtardı"?


Onu kendi haline bırakmak neden tam olarak tercih edilebilirdi? Hayvanları Çok Seviyor Hatırlayabildiğinden beri, Jonathan'ın hayvanlara karşı derin bir sevgisi var. Bugün ilk kez bir hayvan için kurtarma görevinde olmayacaktı. Açık havaya bayılırdı ve sık sık ormanda yürüyüşe çıkardı. Pek çok gün olduğu gibi bugün de yardıma muhtaç bir hayvana yardım edecekti.


Ancak işler göründüğü gibi değildir. Hayvanlara Yardım Jonathan her şeyi gördüğüne inanıyordu. Ne de olsa kuşlar, fareler, kayıp köpekler ve kediler ve yaban domuzuna benzeyen bir hayvan da dahil olmak üzere çok sayıda yaratığı kurtarmıştı. Bir kahraman olarak selamlanmaktan hoşlanmasa da, bu hayvanlara yardım etmek onu içten içe iyi hissettiriyordu. Ne de olsa çok sevimli ve sevimliydiler.


Çaresiz bir hayvana yardım etmeyi nasıl reddedebilirdi? Yeni Doğmuş Bir Hayvan Hayvanlara yardım etmede oldukça ustaydı. Şehirde birkaç veteriner tanıyordu ve basit sorunları tanıyabiliyordu. Bu, hayvanları tanıma yeteneğine oldukça güvendiğini ima ediyordu, ancak bu özel durum farklı olabilirdi.


Yeni doğan hayvan yalnızdı ki asıl mesele buydu ama dert başlamak üzereydi.


Yardım için ağlıyordu

Jonathan, şehrin dışındaki ormanda yaptığı yürüyüşlerden birinde bir hayvanın yardım çağırdığını duyduğundan emindi. Ormanda durdu ve bir kez daha duymayı bekledi. Feryadı bir kez daha duyması için çok beklemesi gerekmedi. Zar zor duyulsa da oradaydı. En önemlisi, bir köpek yavrusu gibiydi, ama bir köpek yavrusu nasıl bu kadar uzağa gidebilirdi?


Kayıp Köpek Yavrusunu Arıyorum

Jonathan, yavru köpeğin yerini belirlemeye kararlıydı. Çığlıklara dikkat ederek ve yavaş, dikkatli adımlar atarak ormana doğru ilerledi. Sonunda ağlaması kesildiğinde, bir an için yavru köpeği kaybettiğine inandı. Jonathan sessiz sızlanmayı tekrar duyduğunda, fazla ileri gitmiş olabileceği korkusuyla birkaç adım geri çekildi.


Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
bottom of page